You are here: Home » Baby & Kids » 6x me-time momenten voor mama’s

6x me-time momenten voor mama’s

door Marieke
me-time momenten voor mama's

Je kon gaan en staan waar je wilde; maar als je eenmaal moeder bent, is dat gevoel van vrijheid een eind voorbij. De rollen zijn omgedraaid; het lijkt wel alsof jouw kindje je hele leven bepaalt. En dat is niet erg. Tot op zekere hoogte. Om er voor je kindje te kunnen zijn is het zo af en toe eens nodig om op te laden, een me-time moment te hebben. Even weer jezelf te zijn in plaats van alleen maar mama en vrouw. Even doen waar jezelf zin in hebt en waar je zelf behoefte aan heeft. Een moment om jezelf op te laten en energie op te doen zodat je er weer helemaal voor je gezin kunt zijn. In dit artikel noemen we 6 me-time momenten waar jij bewust van zou moeten genieten om jezelf weer helemaal op te laden.

Tip 1: Alleen een avondje thuis

Natuurlijk is het fijn als je samen met je partner thuis bent, samen een serie kunt kijken op Netflix, samen een spelletje kunt doen of wat dan ook! Juist als je net ouders bent geworden is het belangrijk om ook tijd in elkaar te steken en samen dingen te doen. Maar soms kan het ook zo heerlijk zijn om even je partner de deur uit te schoppen ;-) zodat jij een avondje alleen thuis bent terwijl je kindje boven ligt te slapen. Zo kun jij zelf onder een dekentje op de bank kruipen, met een lekkere warme kop thee, een boek of jouw favoriete serie kijken op Netflix.

Tip 2: Huishouden kan wachten

Doet je baby een middagdutje? Een heerlijk moment voor jou om te stoffen, te dweilen, te wassen, ramen te zemen, te strijken en heel je huishouden aan kant te hebben. Maar het is ook lekker om even tijd voor jezelf te pakken en te genieten van hetgeen wat jij leuk vindt om te doen. Je zit in een spagaat. Waar kies je voor? Maak hier voor jezelf een duidelijke keuze is. Kies bijvoorbeeld een aantal dagen in de week waarop jij wel je huishouden doet en een aantal vaste dagen in de week waarop je voor jezelf kiest en een me-time moment houdt. Of doe het samsam; een half uurtje huishouden en de rest van de tijd is lekker tijd voor jezelf. Als je daarin bewuste keuzes maakt, is het voor jou ook makkelijk om het huishouden te laten voor wat het is en kun jij alles loslaten om heerlijk even met een kop koffie en een boek op te bank te kruipen.

Tip 3: Op tijd naar bed

Last van gebroken nachten omdat je kindje zo vaak wakker wordt? Kies er dan eens voor om op tijd naar bed te gaan. Zo heb je al een aantal uren te pakken voordat je baby het midden in de nacht op een krijsen zet. Ook hierin kun je duidelijke afspraken met je partner maken. Indien mogelijk kunnen jullie afspreken dat je om de beurt “nachtdienst” hebt. Dit geeft voor de ander de mogelijkheid om lekker door te kunnen slapen. Je weet immers dat je partner uit bed stapt om naar de kleine te gaan.

Lees ook: Zo realiseer je een kamer om in uit te rusten

Tip 4: Een vriendinnenavond

Een avondje thuiszitten is heerlijk, maar een avondje eropuit gaan is ook heerlijk! Ga met elkaar wat leuks doen! Bij je vriendinnen kun je heerlijk weer even jezelf zijn zonder dat er de hele tijd mama naar je geroepen wordt. Dit zijn echt van die kostbare en fijne oplaadmomenten.

Tip 5: Voor jezelf shoppen

Ga eens eens dagje shoppen. Nee, niet om allerlei kleertjes en andere spullen voor je kindje te kopen, maar om kleding, schoenen en andere dingen voor jezelf te kopen. Trakteer jezelf tijdens het shoppen op een kop koffie met een lekker stuk taart en op een lekkere lunch. Als dat geen fijn me-time moment is.

Tip 6: Een hele dag vrij nemen

Klinkt dat niet aantrekkelijk? Vaak neem je een vrije dag op als het noodzakelijk. Maar neem eens een dag vrij van je werk als je partner wel gewoon aan het werk is, en je kinderen naar school of het kinderdagverblijf? Jij hebt thuis het hele rijk alleen en je kunt doen en laten waar jezelf in in hebt!

 

Related Articles