You are here: Home » Gezond » De 4 meest effectieve sporten om vet te verbranden

De 4 meest effectieve sporten om vet te verbranden

door Jaro
sporten-om-vet-te-verbranden-zwemmen

Mensen sporten om verschillende redenen. Ten eerste is sporten natuurlijk gezond. Zo blijft je lichaam fit en zit je lekkerder in je vel. Veel mensen sporten om vet te verbranden. Om een strak lichaam te krijgen of gewoon om wat beweeglijker te zijn. Maar welke sport is geschikt om af te vallen? Eigenlijk zijn alle sporten hier geschikt voor, maar er zijn een paar sporten waar je echt van af valt. Wij hebben 4 sporten om vet te verbranden op een rijtje gezet!

Sporten om vet te verbranden

Dus wanneer je doel is om vet te verbranden, welke sporten zijn dan geschikt? Allereerst is het belangrijk om even te weten wat het proces van vetverbranding nu precies is. Het principe is eenvoudig: je verbrandt meer calorieën dan je binnenkrijgt. Het zit natuurlijk iets ingewikkelder in elkaar, maar dit is het basisprincipe. Sporten om vet te verbranden, zijn dus eigenlijk intensieve sporten waarmee je veel calorieën verbrandt. Maar goed, laten we bij de essentie blijven Welke sport is het beste om af te vallen? Wij hebben een top 4 gemaakt!

1 Boksen

We trappen af met een sport die geregeld kritiek krijgt: boksen. Het is natuurlijk een vechtsport en niet iedereen staat daarachter. Effectief afvallen met sporten doe je echter wel in de boksring. Per minuut verbrand je namelijk 13 calorieën met boksen. Naast vet verbranden, wordt je van boksen ook nog eens ontiegelijk fit. Je gebruikt meerdere spiergroepen en je verbetert je uithoudingsvermogen.

sporten-om-vet-te-verbranden-boksenVeel

2 Wielrennen

Nederland is een echt fietsland. We weten allemaal dat fietsen erg gezond is. Je bent in beweging en brengt tijd door in de buitenlucht. Maar wist je dat fietsen een ideale sport is om af te vallen? Mits je flink doorfietst uiteraard. Met fietsen in een rustig tempo verbrand je rond de 350 calorieën per uur. Fiets je op een racefiets? Dan kun je bij snelheden van rond de 30 kilometer per uur zo’n 1.300 calorieën per uur verbranden. Dat zijn twee pizza’s!

3 Zwemmen

Nog een sport die gezien wordt als een van de gezondste sporten: zwemmen. Wanneer je zwemt gebruik je bijna alle spieren van je lichaam. Bovendien is deze sport ideaal om te revalideren van blessures. Ook snel vet verbranden is één van de voordelen van zwemmen. Met watertrappelen verbrand je slechts 250 calorieën per uur, maar wanneer je rustig baantjes trekt verbrand je al gauw 500 calorieën per uur. Wil je echt veel calorieën verbranden? Kies dan voor de vlinderslag. Hiermee verbrand je maar liefst 900 calorieën per uur!

4 Squash

Net als voetbal en hockey is tennis erg populair in Nederland. Een andere racketsport die steeds populairder wordt is squash. Je hebt er vast weleens van gehoord. Bij squash sla je een bal tegen een muur in een soort glazen hok. De sport is erg intensief en je moet snel kunnen reageren. Ook verbrand je veel calorieën met deze sport. Hoeveel? In een uurtje squashen kun je 1.000 calorieën verbranden. Maar vergis je niet, na dat uur kunnen ze je waarschijnlijk opvegen!

Hoeveel sporten om af te vallen?

Zo dit waren de vier sporten waarmee je het meeste vet verbrandt. Nu is natuurlijk de vraag: hoeveel moet je sporten om af te vallen? Dit verschilt natuurlijk per persoon. Het heeft allemaal te maken met hoeveel je eet en hoe snel je lichaam calorieën verbrandt. We raden je aan om je calorieën te tellen en aan de hand daarvan te bepalen hoeveel je wilt sporten. Zo kun je voor jezelf ongeveer uitrekenen hoeveel je moet sporten om meer calorieën te verbranden dan je binnenkrijgt.

Kortom, effectief afvallen met sporten is zeker mogelijk. Met name sporten als boksen en zwemmen

Related Articles