You are here: Home » Reizen » De 5 wonderbaarlijkste plekjes van Nepal

De 5 wonderbaarlijkste plekjes van Nepal

door Jaro

Nepal ligt middenin het Himalaya gebergte, tussen de landen India en Tibet in. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat er vele mooie plekken in Nepal te vinden zijn. In dit land ontmoeten de hete Indische steppes de koude bergen van de Himalaya, dit landschap vind je nergens anders. Maar wat zijn de mooiste plekken van Nepal?

Mooie plekken Nepal

Hoewel door de aardbevingen in 2015 een groot deel verwoest werd, is het merendeel inmiddels weer wederopgebouwd. Veel bezienswaardigheden in Nepal kun je weer bezoeken en de natuur is nog steeds adembenemend mooi. Welke Nepal bezienswaardigheden zijn echte aanraders? Hieronder een aantal Nepal tips voor de wonderbaarlijkste plekjes van het land!

1 De hoogste bergen ter wereld in de Himalaya

Tijdens een Nepal vakantie moet je uiteraard de Himalaya bezoeken. Dit gebied behoort tot een van de meest indrukwekkende natuurgebieden ter wereld en is dan ook de populairste bestemming in Nepal. In dit gebergte vind je onder andere de hoogste berg ter wereld (Mount Everest) met 8848 meter, maar ook bergen als de Annapurn (8100 meter) en de Dhaulagiri (8167 meter) moge er wezen. Sterker nog, acht van de 14 hoogste bergtoppen ter wereld liggen in de Himalaya.

himalaya-nepal-blogo

2 Tijgers spotten in Bardia National Park

3 Bezoek Durbar Square in Patan

Maar Nepal is meer dan alleen de Himalaya. Zo vindt je er ook lagergelegen natuurgebieden, zoals het Bardia National Park. In dit park vind je voornamelijk savanne, jungle en stukken grasland. Een totaal ander beeld dan de Himalaya dus, maar zeker niet minder speciaal. Hier kun je namelijk Bengaalse tijgers spotten. Verder vind je hier verschillende soorten neushoorns, wilde olifanten en honderden verschillende soorten vogels. Ook fijn is dat dit park (nog) niet zo toeristisch is. Je zult dus in alle rust kunnen genieten van al het moois om je heen.

Nepal staat ook bekend als een Boeddhistisch land. Wist je dat Boeddha zelfs in Nepal geboren zou zijn? In het plaatsje Lumbini. Maar goed, voor de mooiste Boeddhistische tempels ga je naar de stad Patan. Deze stad moet je zeker bezoeken tijdens een rondreis door Nepal. Het mooiste plekje van deze stad is Durbar Square. Hier vind je een indrukwekkende collectie religieuze monumenten en tempels, allemaal op één plein. Ook vind je er enkele (toeristische) winkeltjes waar men de opbrengsten allemaal investeert in de lokale gemeenschap.

4 Indische neushoorns in Chitwan National Park

Eerder schreven we al over Bardia National Park. Het toeristische zusje is het Chitwan National Park. Dit park is iets drukker, maar vooral een stuk duurder. Overnachten in Chitwan is bijna onbetaalbaar. Dit neemt niet weg dat Chitwan National Park een echte aanrader is. Deze plek wordt gezien als een van de beste plekken in Azië om wilde dieren te spotten. Wat loopt hier dan zoal rond? Je kunt hier onder andere Indische neushoorns, tijgers, wilde varkens, herten en olifanten spotten.

5 Je ogen uitkijken in Kathmandu

Een andere plaats die zich tot de mooiste plekken van Nepal mag scharen: Kathmandu. De hoofdstad van Nepal ligt ruim 1.300 meter boven zeeniveau en deze stad staat vol met Boeddhistische en Hindoeïstische tempels. Eigenlijk is deze prachtige stad één groot openluchtmuseum. Vergeet ook niet de Kathmandu vallei te bezoeken. Dit is als het ware het hart van Nepal. Je vindt hier meerdere dorpjes met vriendelijke mensen en het landschap is natuurlijk ook adembenemend mooi. Een echte aanrader tijdens je rondreis door Nepal!

Zo dit waren de mooiste plekken van Nepal. Ben jij weleens op vakantie naar Nepal geweest? Zo ja, wat vond jij de mooiste plekken? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles