You are here: Home » Baby & Kids » Babykamer inrichten: hier moet je op letten

Babykamer inrichten: hier moet je op letten

door danny
Babykamer inrichten hier moet je op letten

Ben jij bezig met het bij elkaar sprokkelen van de babyuitzet en de inrichting van de babykamer? Dit is een leuke klus en verhoogt de voorpret. Er zijn een hoop mogelijkheden met betrekking tot het inrichten van de babykamer. Dit hoeft niet al te duur te zijn. En anders kun je bijvoorbeeld door middel van energie vergelijken of het plaatsen van zonnepanelen kosten besparen. Ook is het mogelijk om de babyuitzet te huren. Met deze tips richt jij de babykamer in naar de ruimte en behoeften van je kleintje.

Budget bepalen en ruimte opmeten

Het aanbod aan babyspulletjes is gigantisch. Maar wat is er nou echt nodig in de babykamer? Je hebt in ieder geval een wiegje en ledikant nodig met een matras en deken. Ook een commode, aankleedkussen en een kledingkast zijn onmisbaar. Met een thermometer houd je de temperatuur van de slaapkamer in de gaten en een nachtlampje maakt het gezellig. Wanneer de kamer groot genoeg is valt het aan te raden om een stoel neer te zetten. Je kunt dan bij je baby zitten en hem of haar ’s nachts borstvoeding geven. Denk ten slotte ook aan handige opbergmogelijkheden, zoals opbergboxen die je ergens onder kunt schuiven of op wandplanken kunt zetten. Door de ruimte op te meten en een plattegrond uit te tekenen kun je gemakkelijk bepalen hoe de meubels het beste geplaatst kunnen worden.

Creëer een rustige omgeving

Creëer een rustige omgeving

Kinderen slapen het best in een rustige omgeving, zowel op jonge leeftijd als wanneer ze wat ouder zijn. Kies voor rustgevende kleuren op de muren en voeg kleur toe met leuke accessoires, zoals bijvoorbeeld een vrolijk speelkleed. Als je het geslacht van je kindje weet, kun je ervoor kiezen om de kleuren van de babykamer daarop aan te passen. Groen, geel en oranje zijn kleuren die voor zowel een jongen als een meisje goed kunnen. Ook beige, grijs en wittinten kunnen altijd. Het is verder een idee om al het speelgoed in de woonkamer of in een aparte kamer te bewaren, zodat de slaapkamer echt voor slapen is.

Veiligheid van de babykamer

Het belangrijkste van de kamer van je kleintje is dat deze veilig is. Natuurlijk dienen de meubels aan veiligheidseisen te voldoen, maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden. Let er allereerst op dat de kamer goed verwarmd en geventileerd wordt. De optimale temperatuur ligt tussen de 16 en 18 graden bij continue ventilatie. Zorg ervoor dat het bedje niet in de volle zon of tegen de verwarming staat. Baby’s hebben namelijk nog geen volledige controle over de lichaamstemperatuur, waardoor ze makkelijk oververhit raken of het te koud krijgen. Niet voor niets zie je op alle lijstjes voor de babyuitzet dat je een kruik nodig hebt. Voorzie alle stopcontacten van een beschermplaatje om te voorkomen dat je kindje zijn of haar vingertjes in het stopcontact stopt. Dit valt ook aan te raden voor in de woonkamer, zeker wanneer je kind wat groter wordt.

 

Related Articles