You are here: Home » Baby & Kids » Creatieve activiteiten met kinderen

Creatieve activiteiten met kinderen

door danny
Creatieve activiteiten met kinderen

Door de coronacrisis zijn we meer thuis dan normaal en besteden we veel tijd met ons gezin. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te bedenken om te doen met de kids. Creatief bezig zijn en knutselen is niet alleen gezellig, maar de kinderen leren er ook van. Het is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het verbetert o.a. het ruimtelijk inzicht, de concentratie en de fijne motoriek. Als we het over knutselen hebben, dan denken we al snel aan potloden, stiften en verf. Maar er zijn natuurlijk heel veel materialen waarmee we creatief aan de slag kunnen en waarbij kinderen hun creatieve vaardigheden gebruiken.

Knutselen

Knutselen

Houdt jouw kind ook zo van knutselen? Op de kleuterschool wordt er vaak geknutseld en kinderen komen met de mooiste werkjes thuis. In principe kan er geknutseld worden met allerlei materialen. Op school krijgt het kind meestal een opdracht van de leraar of lerares om te knutselen met een achterliggend doel. Deze regel kan je thuis ook doorvoeren. Koop verschillende materialen zodat je kind kan experimenteren. Online vind je veel knutselvoorbeelden. Knutselen is goed voor de ontwikkeling en kinderen leren om op een creatieve manier problemen op te lossen. En natuurlijk het belangrijkste; kinderen beleven veel plezier aan knutselen.

Pizza maken

Feest in de keuken met de kids. Hier denk je misschien niet direct aan, maar pizza maken is zeker een creatieve activiteit. Hoe gezellig is het om pizza samen met je kind te maken, te bakken en vervolgens op te eten. Kinderen zullen het geweldig vinden om zijn of haar eigen pizza te mogen maken. Ga samen met ze naar de supermarkt om de ingrediënten te kopen en laat ze kiezen wat ze lekker vinden. Als de kinderen wat ouder zijn, kunnen ze zelfs helpen met het voorbereiden en het snijden van de ingrediënten. Pizza maken met de kids; succes gegarandeerd.

Tie-dye

Tie-dye is een trend die ontstaan is in de jaren 90. Een tie-dye print zorgt voor gevlekte kleding. Producten met een tie-dye print hangen in de winkels, maar je kan er ook zelf creatief mee aan de slag gaan. Wil jij ook samen met de kids artikelen bedrukken met een unieke tie-dye print? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is textielverf en een wit kledingstuk kopen. Een leuk alternatief is tie-dye tassen bedrukken. Plan een creatieve middag met de kids en haal witte tassen in huis. Het tie-dye’en is een leuke activiteit voor jong en oud, waarbij iedereen zijn artistieke kant kan laten zien.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van creatieve activiteiten met kinderen. Natuurlijk zijn er ontzettend veel verschillende bezigheden waarbij kinderen hun creativiteit kunnen uiten.

Related Articles