You are here: Home » Baby & Kids » Bescherm je matras met een molton

Bescherm je matras met een molton

door Constance

Het woord ‘molton’ klinkt zo lekker retro en ouderwets.

Wat is een molton nu precies en waar dient ie voor?

Molton is afgeleid van moltoreren en dit is een techniek waarmee katoen geruwd wordt. Ook is het woord molton afgeleid van het Latijnse woord ‘mollis’ en dit betekent zacht. Moltons zijn, in feite, hoeslakens die de moltoneer behandeling heeft gekregen.

Hierdoor voelt dit laken lekker zacht aan en als fijne bijkomstigheid neemt een molton meer vocht op dan een gewoon hoeslaken. Ook geeft een molton je matras een extra bescherming, mede door absorberende werking.

Een molton is niet waterdicht dus bij een (kleine) bedplasser wordt het matras wel nat.

 

Is een molton echt nodig?

Als je geen molton gebruikt, dan trekt, al het vocht (gemiddeld een halve liter) dat je ’s nachts verliest, regelrecht in je matras. En dan wordt de kwaliteit van je matras snel minder. Je kan een molton gewoon onder je hoeslaken leggen, en je hoeft hem dan niet elke keer te wassen, als je je bed verschoont. En door het elastiek blijft de molton prima zitten.

De Yumeko moltons

De Yemeko moltons, voor jong én oud, zijn gemaakt van gebreid eco katoen en hebben daardoor een lichte stretch. Ze zijn heel dik en luchtig en hierdoor slaap je extra comfortabel en het voelt alsof je echt helemaal wegzakt in deze moltons. En ze zijn geschikt voor matrassen van 30 cm. dik.

Wat is eco katoen precies?

Het 100% biologische eco katoen dat gebruikt wordt komt uit Turkije en is niet in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën en dus schoon, veilig, gifvrij en huidvriendelijk. Alles voldoet aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Want wist je dat er voor 1 een-persoonsovertrek al een 1 kilo aan chemicaliën nodig is.

 

Related Articles