You are here: Home » Wonen » Tips voor een kleine tuin

Tips voor een kleine tuin

door danny
Tips voor een kleine tuin

Het is soms vervelend dat je niet de beschikking hebt over een grote tuin. Tenminste, dat denk je. In werkelijkheid is dit helemaal niet het geval. Een compacte tuin is vaak veel gezelliger en sfeervoller. In deze blog staan allerlei tips voor een kleine, maar fijne tuin!

Eenvoudige inrichting

Elke tuin is anders, dus ook elke tuin heeft een eigen inrichting. Richt je tuin daarom geheel in zoals jij het wilt, maar houdt het wel eenvoudig. Zorg ervoor dat de tuin er niet te druk uitziet. Dit voorkom je bijvoorbeeld met grote tegels, hetzelfde kleurgebruik en door middel van symmetrie. Al deze aspecten zorgen voor rust in jouw tuin.

Tuinmeubelen op de juiste plek

Tuinmeubelen op de juiste plek

In een knusse tuin is het lastig de meubelen op de juiste plek te zetten. Het is vaak een beetje aftasten waar ze het beste staan. Kies voor kleinere tuinmeubelen, zoals bijvoorbeeld een ronde tafel of een tuinbank. Dit neemt minder ruimte in beslag dan een vierkante tafel. Hierdoor heb je meer ruimte voor andere leuke dingen.

Bloemen en planten

In een tuin kunnen bloemen en planten zeker niet ontbreken. Een kleine tuin met beplanting ziet er erg aangenaam uit. Het is leuk om een paar grote plantenbakken te hebben. Wees bescheiden met de kleuren en het aantal soorten planten. Zo wordt het geen drukke boel in de plantenbak of border. Zachte en lichte kleuren zijn echte aanraders voor in een knusse tuin.

Finishing touch

Finishing touch

De tuin kan veel gezelliger en sfeervoller gemaakt worden met tuinaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke kaarsen, tuinkussens en bloemstukjes. Ook mag de buitenverlichting niet ontbreken. In een bescheiden tuin geeft dit een knus gevoel. Daarnaast is een kleine barbecue of een kacheltje ook een fijne toevoeging aan de tuin.

Met deze tips is het probleem van een compacte tuin straks helemaal opgelost!

Related Articles