You are here: Home » Lifestyle » 5 tips om iemand een hart onder de riem te steken

5 tips om iemand een hart onder de riem te steken

door danny
5 tips om iemand een hart onder de riem te steken

Of je nu al een tijdje in de lappenmand zit door een kwakkelende gezondheid of te maken hebt met serieus liefdesverdriet, we hebben allemaal wel eens een mindere periode. Als buitenstaander wil je niks liever dan deze personen een hart onder de riem steken. Maar het is niet altijd duidelijk wat nou werkelijk een goed idee is om te doen.

Wanneer iemand even niet zo lekker gaat, kan een kaart met ‘sterkte’ de problematiek alleen maar benadrukken. Toch zijn er ook goede cadeaus en verrassingen te bedenken die ervoor zorgen dat er toch een kleine glimlach ontstaat, al is het maar voor even. Hierbij onze vijf tips;

1. Échte aandacht

Vandaag de dag zijn we allemaal druk druk druk, echte tijd en aandacht voor elkaar schiet er dan ook wel eens bij in. Daarom kan het als een welkome verassing worden ervaren wanneer je echt een luisterend oor biedt. Ga gewoon eens spontaan langs en vraag hoe het met iemand écht gaat. Drink een kop thee en laat iemand echt zijn of haar verhaal doen. Hiermee help je iemand ongetwijfeld een beetje mee.

2. Geef me-time

In een periode waarin iemand iets minder in zijn of haar vel zit, gaat dit vaak gepaard met weinig tijd voor zichzelf. Geef iemand daarom echt even bewuste me-time cadeau. Een fijne lichaamsmassage is hier een mooi voorbeeld van, iets wat vaak een welkome verassing is en waarmee de meeste stress uit een lijf even verdwijnt.

3. Chocola is overal goed voor!

Af en toe gewoon even heerlijk snoepen en snacken doet een mens goed. Een lekkere reep chocolade wordt door de meesten dan ook zeker gewaardeerd. Weet je toevallig dat jouw vriend, vriendin of tante een healthfreak is? Ruil dan de chocolade om voor een fruitmand. Ieder zijn eigen snack.

4. Tover een lach!

Tover een lach

Een verassing die niet duidelijk een doel dient, maar gewoon ‘leuk’  is; Dat is vaak al voldoende om iemand even op te beuren. Een For You Gifts ballon versturen is hier een voorbeeld van.

Doordat de ballon gevuld is met helium, komt hij spontaan uit de verpakking wanneer hij uitgepakt wordt. Een leuke verassing om iemand even duidelijk te maken dat je aan hem of haar denkt.

5. Een kaart mag altijd

Naast bovenstaande, wat duurdere verassingen. Blijft een simpel en lief kaartje met een mooie spreuk of persoonlijke tekst ook altijd goed. Maak het niet te zwaar, maar probeer het zowel empathisch als opbeurend te laten klinken. Soms is een klein gebaar al voldoende om iemand even wat blijer te maken!

Kortom, niks doen is in een sombere tijd soms het makkelijkste maar laat je niet in deze valkuil lokken. Bedenk wat je zelf fijn zou vinden en handel daar naar. Doe niet overdreven positief maar maak het leed ook niet zwaarder dan het al is. Een teken dat je aan iemand denkt is vaak al genoeg om een mooi resultaat te behalen.

Related Articles