You are here: Home » Hobby » Dit moet je weten als je zelf gaat klussen in huis!

Dit moet je weten als je zelf gaat klussen in huis!

door Constance

Goed gereedschap is het halve werk, dat weet iedere (amateur) klusser. Want zonder het juiste gereedschap duurt een doe-het-zelf klus twee keer zolang. Of het nu gaat om boren, schroeven of zagen of werken in de tuin.

Maar je wilt natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor je (tuin)gereedschap en hoe weet je nu of je de juiste tools hebt aanschaft. Al het gereedschap bij Mastertools kan voordelig worden aangeboden, doordat Mastertools groot inkoopt en daardoor kan jij profiteren met hun lage prijzen.

Welk gereedschap moet je in huis hebben?

Een basis gereedschapsbox is essentieel voor elke beginnende doe-het-zelfer of zelfster. Het meest essentiële handgereedschap zijn schroevendraaiers (kruiskop en plat), nijp-, combinatie- en waterpomptang. Een steek- en inbussleutelset. Een hand- en ijzerzaag, tangen, hamers en een rolmaat. Verder natuurlijk schuurpapier, een Stanleymes en een plamuurmes.

En om het jezelf gemakkelijk te maken, kies je natuurlijk voor een slagboormachine (incl. diverse boren voor verschillende materialen), een accuboormachine of een elektrische schroevendraaier en een schuurmachine met schuurpapier.

Vaak zit er in je doe-het-zelf pakket al allerlei schroeven, moeren, spijkers maar zorg ook voor een grote voorraad, voor hout, steen en beton. En moet je een lamp ophangen, dan mogen kroonsteentjes niet ontbreken. En voor je eigen veiligheid is het essentieel om gelijk een veiligheidsbril, werkhandschoenen en een stofmasker te kopen.

En staat er schilderwerk op het programma, afdekfolie en schilderstape zijn dan een must.

Goedkoop is duurkoop

Het is best een behoorlijke lijst die je moet gaan aanschaffen maar kies wel voor degelijk spul want goedkope ‘rommel’ is vaak slecht voor je portemonnee en geeft een hoop irritatie. Koop liever 3 goede schroevendraaiers dan 10 goedkope die het na 1 keer al begeven.

Elektrisch gereedschap

Als je elektrisch gereedschap koopt, kies dan voor losse oplaadbare accu’s. En als je dan alles van hetzelfde merk koopt, zijn deze accu’s met elkaar uitwisselbaar. Hierdoor heb je altijd een opgeladen accu en kan je gelijk met klussen beginnen en afmaken. Want niks is zo irritant als halverwege je klus moet stoppen omdat je accu leeg is.

 

Related Articles