You are here: Home » Reizen » De 5 mooiste plekken van het Verenigd Koninkrijk

De 5 mooiste plekken van het Verenigd Koninkrijk

door Jaro

Het Verenigd Koninkrijk is de laatste jaren vaak negatief in het nieuws. Een Brexit staat op het punt te gebeuren en Groot-Brittannië zal dan niet meer bij Europa horen. Dit verandert echter niets aan de schoonheid van het land. Een rondreis door het Verenigd Koninkrijk is een echte aanrader. Wat zijn de mooiste plekken van het Verenigd Koninkrijk?

De mooiste plekken van het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk staat natuurlijk bekend om de prachtige steden zoals Londen en Manchester, maar ook de natuur in Groot-Brittannië is erg uniek. Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Engeland en omstreken? Wij hebben de mooiste plekken van het Verenigd Koninkrijk op een rijtje gezet!

1 Londen

De Engelse hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje, daarom trappen we gelijk af met Londen. Londen is een absolute must wanneer je op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk gaat. Londen heeft vele interessante bezienswaardigheden. De Big Ben, de vele voetbalstadions, The London Eye en vele andere bezienswaardigheden. Kortom, in Londen moet je een keer geweest zijn! Nog een leuke bijkomstigheid: je kunt tegenwoordig gewoon met de trein naar Londen en de reis duurt maar een paar uurtjes!

2 Jurassic Coast

De zuidkust van Engeland wordt door velen gezien als een van de meest unieke kustgebieden van Europa. Een deel van deze kust, ‘The Jurrasic Coast’, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wat maakt dit kustgebied zo uniek? Ten eerste vind je hier torenhoge kliffen. De hoogste klif die je er vindt is de ‘Golden Cap’, een klif die maar liefst 191 meter hoog is. Hoe zijn deze rotsformaties ontstaan? Dit is niet in één keer gebeurd. Invloeden van de afgelopen 180 miljoen waar hebben gezorgd voor de indrukwekkend gevormde kliffen. Je kunt hier ook veel fossielen vinden en in het verleden zijn hier meerdere prehistorische wezens uitgegraven. Een bijzondere plek dus en zeker een van de mooiste plekken van Engeland.

3 Stonehenge

Een andere historische plek in het Verenigde Koninkrijk is de Stonehenge. Die monument bevindt zich dichtbij het plaatsje Amesbury in de omgeving van Salisbury. In 2008 werd het geschatte bouwjaar bepaald op 2300 jaar voor Christus. De Stonehenge bestaat een aantal primitief bewerkte steden en behoort tot de meest beroemde prehistorische bouwwerken ter wereld. Sinds 1986 staat dit bouwwerk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Kortom, een bezienswaardigheid in het Verenigd Koninkrijk die zeker op je lijstje moet staan!

mooiste-plekken-engeland

4 Loch Ness

Waarschijnlijk het meest mysterieuze plekje van Schotland is Loch Ness. Dit meer komt terug in elk lijstje met mooiste plekken van Schotland. De thuishaven van het mythische wezen ‘Het monster van Loch Ness’ wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Hoewel het verhaal mogelijk klinkklare onzin is, is het natuurlijk leuker om er wel in te geloven. Want heeft het monster van Loch Ness ooit bestaan? Daar verschillen de meningen over.

5 Giant’s Causeway

We sluiten deze lijst af met een unieke plek in Noord-Ierland, vlakbij Belfast. Een andere mysterieus fenomeen is de Giant’s Causeway. Duizenden rotsen met een unieke zeshoekige vorm bij elkaar. Samen vormen de rotsen een pad naar de zee.. Er gaan meerdere mythes rond over het ontstaan van deze rotsformatie. De bekendste is die van reus McCool.  Deze eenzame reus wilde zijn geliefde in Schotland bezoeken en daarom legde hij het pad aan. Zo zijn er nog tientallen mythes over het ontstaan van dit fenomeen. In werkelijkheid zijn de rotsen waarschijnlijk 60 miljoen jaar geleden ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting. De Giant’s Causeway staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is zeker een bezoekje waard!

Zo, dit waren de mooiste plekken van het Verenigd Koninkrijk. Welke heb jij al bezocht en welke wil je beslist nog gaan bezoeken? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles