You are here: Home » Lifestyle » 5x onderhoudstips voor de beginnende bestuurder

5x onderhoudstips voor de beginnende bestuurder

door danny
5x onderhoudstips voor de beginnende bestuurder

Heb jij je rijbewijs op zak en onlangs je eerste auto gekocht? Dat is natuurlijk een mooi hoogtepunt, je eerste eigen auto. Je wilt je auto dan uiteraard ook zo goed mogelijk onderhouden. Dit is zeker mogelijk, maar als beginnend bestuurder moet je natuurlijk wel weten hoe je dit kunt doen. Om jou op weg te helpen, zetten wij hieronder wat handige onderhoudstips op een rij!

Vloeistoffen goed controleren

Hoe je jouw auto goed kunt onderhouden? Door vloeistoffen regelmatig te controleren. Zo voorkom je dat je straks voor onverwachte verrassingen komt te staan. Er wordt aangeraden om minstens één keer per maand de vloeistoffen te controleren, dus probeer dit aan te houden. Bij vloeistoffen voor de auto kun je denken aan bijvoorbeeld het controleren van de koelvloeistof, het peilen van de olie en het bijvullen van de ruitensproeiervloeistof. Door de vloeistoffen regelmatig te controleren, weet je wanneer je deze moet gaan bijvullen. Koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof en motorolie kopen zo nu en dan is dus verstandig.

Vul de vloeistoffen op tijd bij om problemen te voorkomen en de auto goed te onderhouden. Op zoek naar een motorolie die veel voordelen kan bieden voor jouw auto? Neem dan zeker eens een kijkje bij 5w40 olie, wie weet is dit ook wel zeer geschikt voor jouw voertuig.

Je bandenspanning regelmatig checken

Niet alleen het checken van de vloeistoffen van je auto is belangrijk, dit geldt ook voor je bandenspanning. Het is namelijk van belang dat je banden continu een goede spanning hebben. Als dit niet het geval is verbruik je én meer brandstof én werkt je motor harder, dat onnodig is. Er wordt aangeraden om ook één keer per maand de bandenspanning te checken, dus doe dit vooral.

Je remmen testen

De remmen van je auto zijn natuurlijk van groot belang voor je veiligheid. Het is belangrijk dat de remmen van jouw auto optimaal werken. Je kunt daarom zo nu en dan zeker even je remmen testen, gewoon voor de zekerheid. Dit kun je doen door in een rustige straat langzaam te rijden en dan het rempedaal flink in te drukken. Zo kun je checken in hoeverre jouw remmen reageren. Merk je een hierin een afwijking en denk je dat het niet helemaal naar behoren werkt? Laat dit dan vooral checken. Met versleten remblokken kun je namelijk niet te lang doorrijden, want dit kan grote problemen opleveren.

Je verlichting checken

Je verlichting checken

Ook het checken van de verlichting is goed om regelmatig te doen. Goede verlichting draagt bij aan je eigen veiligheid op de weg, maar ook aan de veiligheid van andere weggebruikers. Check dus zo nu en dan even of je lampen nog naar behoren functioneren. Dit geldt voor de koplampen, maar ook voor bijvoorbeeld je remlicht en richtingaanwijzers.

Laat onderhoudsbeurten uitvoeren

Het kan nooit kwaad om zo nu en dan onderhoudsbeurten te laten uitvoeren bij bijvoorbeeld je garage. Het is namelijk goed mogelijk dat er na een tijdje mankementen te vinden zijn of dingen zijn versleten. Dit moet zo snel mogelijk worden opgelost om weer veilig de weg op te gaan. En sommige dingen kun je nu eenmaal niet zelf onderhouden, dus dit kun je dan beter door professionals laten doen.

Deze tips kunnen je erbij helpen om je auto goed te onderhouden. Houd deze tips dus zeker in gedachten, want deze kunnen je een stuk op weg helpen. Zeker als beginnend bestuurder kan het soms wat lastig zijn om te merken wanneer je auto onderhoud nodig heeft, maar hier zal je vast snel je weg in vinden.

Related Articles