You are here: Home » Tech » Record aantal apps geinstalleerd in 2021

Record aantal apps geinstalleerd in 2021

door danny
Record aantal apps geinstalleerd in 2021

Er werden vorig jaar wereldwijd maar liefst 230 miljard apps geïnstalleerd op mobiele telefoons. Nog nooit eerder was het aantal apps dat gedownload en op de telefoon gezet werd zo groot. Dit heeft onder andere te maken met de coronapandemie die ervoor zorgde dat er over de hele wereld meer online aankopen moesten worden gedaan.

Desondanks lijkt de enorme groei van de aantallen nu wel enigszins te dalen. In januari van vorig jaar was de groei van het aantal downloads 7%. Dit jaar is dat percentage 5%. Dat blijkt uit een onderzoek van App Annie, waarvan de resultaten deze maand naar buiten werden gebracht. 

Meer tijd in app dan voor tv

Naast dat er veel apps gedownload worden, brengen gebruikers ook veel meer tijd door in mobiele applicaties, soms zelfs meer dan er aan tv kijken besteed wordt. Dat heeft meerdere redenen.

Een ervan is dat content steeds vaker exclusief online wordt aangeboden, denk bijvoorbeeld aan de BOOS aflevering over ‘The Voice’ die alleen op youtube te bekijken was en niet op tv. De content is vaak gratis en je kunt er altijd en overal bij. Het enige wat je nodig hebt is je telefoon en een goed (sim only) abonnement en je hebt het belangrijkste nieuws, de beste games, een portemonnee, een talencursus en nog veel meer vermaak en entertainment altijd bij de hand.

Zelfs je simkaart is nu digitaal

Overigens is het niet alleen de content die digitaal te verkrijgen is, tegenwoordig is het op sommige telefoons ook mogelijk om je simkaart digitaal te ontvangen. Geen gehannes meer met plastic kaartjes, en met zo’n eSIM kun je ook meerdere nummers op je telefoon zetten. Zo kun je een telefoon gebruiken voor zowel werk als privé, en het werknummer op een eenvoudige manier uitschakelen als je werkdag erop zit.

Steeds meer apps te krijgen

Steeds meer apps te krijgen

De vraag naar apps is duidelijk nog steeds groot, en ook het aanbod van applicaties breidt zich steeds verder uit. Er werden in 2021 volgens het onderzoek 2 miljoen nieuwe apps en games geïnstalleerd. Het totaal aantal apps wat ooit is verschenen in de App Store en Google play store komt daarmee boven de 21 miljoen uit. Die apps zijn echter niet meer allemaal te verkrijgen. Sommige apps zijn verouderd en verwijderd, andere apps zijn samenwerkingen aangegaan. Op dit moment zijn er ongeveer 5.4 miljoen apps ‘live’ waar je uit kunt kiezen.

Het onderzoek over het appgebruik in 2021 werd uitgevoerd door App Annie. Dat is een bedrijf dat statistieken verzamelt over apps. Met die informatie kunnen bedrijven beter beslissen over hoe hun apps ingezet moeten worden.

Related Articles