You are here: Home » Baby & Kids » Musea weer open; zo ga je voorbereid op pad

Musea weer open; zo ga je voorbereid op pad

door Marieke
Musea bezoeken; zo ga je goed voorbereidt op pad

Hoera, goed nieuws! De musea zijn vanaf 1 juni weer opengegaan voor bezoekers. Een mooie gelegenheid om er weer eens op uit te trekken na wekenlang veel binnen zitten of doorgaans niet veel verder te komen dan je achtertuin. Musea hebben in de maanden van verplichte sluiting hard gewerkt om zodra mogelijk weer veilig en verantwoord open te kunnen. Toch is het voor jou, als bezoeker, belangrijk om goed voorbereidt op pad te gaan en niet klakkeloos naar een museum te gaan. Om verrassingen en teleurstelling te voorkomen, geven wij je in dit artikel een aantal tips zodat jij goed voorbereid een museum kunt bezoeken.

Veilig naar het museum

Musea hebben allerlei maatregelen genomen om een bezoek aan een museum zo veilig en verantwoord mogelijk te maken. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor het personeel. Als je onderstaande tips opvolgt, dan ben jij goed voorbereidt en wordt het voor iedereen een leuk, gezellig, maar bovenal veilig uitje.

Niet alle musea zijn al open

Vanaf 1 juni mogen alle musea weer open, maar dat betekent niet dat alle musea ook daadwerkelijk open zijn gegaan. Daarom is het goed om vooraf goed te kijken welke musea van jouw lijstje al open zijn en welke niet.

Prik een datum

Op het laatste moment naar een museum gaan is er nauwelijks meer bij. Of je moet geluk hebben dat het nog niet volgeboekt is. Een museumbezoek kun je al beter een weekje van tevoren inplannen. Wacht dan ook niet met reserveren, doe dat gelijk voordat je alsnog niet kunt omdat een museum volgeboekt is.

Verplicht reserveren

Voor een museumbezoek moet je namelijk verplicht een tijdslot reserveren. Per tijdslot is een maximum aantal bezoekers ingesteld en vol=vol. Daarmee voorkomt een museum dat het op een bepaald tijdstip ontzettend druk is. Dus weet je naar welk museum je wilt en op welke dag je wilt gaan? Reserveer dan ook alvast het gewenste tijdslot. Zo weet je zeker dat je naar binnen kunt.

Let op: ook als je een abonnement of een museumkaart hebt moet je een tijdslot reserveren!

Als je toch op internet zit…

Elk museum is weer anders en elk museum heeft zo ook zijn eigen regels om de veiligheid te garanderen. Als je toch op de website van het museum bent, lees dan van tevoren goed alle aanwijzingen van het specifieke museum door. Zo ben je goed op de hoogte en kom je niet voor verrassingen te staan als je in het museum bent.

Gesloten afdelingen of activiteiten die niet doorgaan

Al is een museum open, dat wil niet zeggen dat het mogelijk is om alle activiteiten die een museum biedt door te laten gaan. Vanwege hygiëneregels zijn bepaalde activiteiten voorlopig niet mogelijk. Vaak staat dit op de website aangegeven.

Kom op tijd

Heb je een tijdslot gereserveerd, zorg er dan ook voor dat je op tijd aanwezig bent.

Klachten?

Blijf thuis! Annuleer het tijdslot en kom niet naar het museum.

Houd je aan de regels en aanwijzingen

De richtlijnen van het RIVM kunnen we ondertussen wel dromen. Was je handen regelmatig. Houd 1,5 meter afstand. Nies en hoest in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes als je je neus moet snuiten. Houd je daaraan. Houd je ook aan de richtlijnen die het museum geeft en volg de aanwijzingen van de medewerkers op. Ook voor hun veiligheid.

Beperkte horeca

Ook de horeca is nog niet zoals het vroeger was. Op terrassen geldt de 1,5 meter regel en in een restaurant mogen ook nog maar een beperkt aantal bezoekers komen. Denk daaraan bij een bezoek aan een museum. Je kunt immers niet zomaar het restaurant van een museum binnenstappen en daar gaan zitten voor een kop koffie of een lekker broodje.

Maak geen foto’s

Uitgebreid foto’s maken zorgt voor opstoppingen. Foto’s maken is dan voorlopig ook verboden in een museum

Veel plezier

Als je alle bovenstaande tips en aanwijzingen vanuit het museum opvolgt dan wordt jouw museumbezoek gegarandeerd een succes! Wij wensen jou veel plezier!

Lees ook: Op vakantie met de auto
Lees ook: Uit eten met kinderen; 5 tips

Related Articles