You are here: Home » Reizen » Mooiste plekken Turkije: 5 bijzondere plekjes op een rij!

Mooiste plekken Turkije: 5 bijzondere plekjes op een rij!

door Jaro
mooiste-plekken-turkije

Turkije was vroeger razend populair als vakantiebestemming onder de Nederlanders. De laatste is dit land iets minder populair. De onrustige politieke situatie heeft hier een groot aandeel in. Gelukkig is Turkije op het moment stabiel en het toerisme lijkt weer te groeien. De hoogste tijd om de mooiste plekken van Turkije op een rijtje te zetten!

Mooiste plekken Turkije

Turkije staat natuurlijk bekend om de prachtige kustlijn. Je vindt er maar liefst 7200 km aan kust en aan deze kust vind je de meest gezellige kustdorpjes. Daarnaast is de indrukwekkende natuur ook een absoluut hoogtepunt van het land. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige steden… Kortom, mooie plekken genoeg in Turkije. Wat zijn de mooiste plekken van Turkije? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1 Istanbul

In dit lijstje met mooiste vakantiebestemmingen in Turkije mag de stad Istanbul natuurlijk niet ontbreken. In deze stad komen de twee continenten Europa en Azië letterlijk samen. Dit maakt de stad erg uniek. De ene helft van Istanbul behoort tot Europa en de andere helft tot Azië. Je vindt er prachtige moskeeën, markten en monumenten. De meest populaire plekken van de stad: het Topkapi Paleis, het Basilica Cisterne en de Blauwe Moskee.

2 Pamukkale

Een van de mooiste plekken van Turkije: de Pamukkale bronnen. Tussen de plaatsen Antalya en Izmir, midden in de vallei van de Curuksu rivier vind je deze unieke bronnen. Dit natuurlijke fenomeen is één van de trekpleisters van Turkije en hoewel het hier bijna altijd stikt van de toeristen, is het toch een aanrader om de Pamukkale bronnen te bezoeken. De unieke trapvormige terrasbedding bestaat uit spierwit kalk, gevuld met lichtblauw water. Al sinds de Romeinen hier aan de macht waren wordt deze plek gebruikt als kuuroord.

3 Cappadocië

Een ander natuurlijk fenomeen in Turkije: Cappadocië. De torenhoge rotsblokken en indrukwekkende heuvels zorgen voor een geweldig aanzicht. Je kent de foto’s vast wel uit de reismagazines of van Instagram. De populairste activiteit hier is natuurlijk het maken van een ballonvaart. Dit is echter niet goedkoop. Om de ballonvaart extra speciaal te maken vertrek je het best ’s ochtends voordat de zon opkomt. De zon zien opkomen vanuit de luchtballon is een ervaring die je nooit van je leven zult vergeten. Volgens velen is dit dé mooiste plek van Turkije!

mooiste-plekken-turkije-cappadocië

4 Side

Een bezoekje aan Turkije is natuurlijk niet compleet zonder het strand te bezoeken. Een stad in Turkije waar jaarlijks veel Nederlanders naartoe gaan is Side. Deze stad ligt pal aan de kust en heeft een prachtig strand. Maar naast het mooie strand is hier nog veel meer te doen. Zo is de historie van Side erg interessant. Hier zijn de resten van de oudheid erg goed bewaard gebleven. Denk aan tempels, stadsmuren, maar de absolute trekpleister is het amfitheater.

5 Marmaris

Een van de populairste kustdorpjes in Turkije is Marmaris. Vol met luxueuze oorden en all-inclusive hotels kun je hier heerlijk vertoeven. De stranden zijn geweldig, het eten is er heerlijk en de mensen zijn er vriendelijk. In de zomer is het hier wel erg druk, met ook veel Nederlandse toeristen. In het naseizoen is het er rustiger en kun je rustig de omgeving verkennen. Ook kun je vanaf Marmaris plekken als Dalyan en het Cleopatra eiland bezoeken. Kortom genoeg te beleven dus!

Related Articles