You are here: Home » Baby & Kids » Cadeautips wat geen speelgoed is; 6 ideeën

Cadeautips wat geen speelgoed is; 6 ideeën

door Marieke

Je zoon of dochter is bijna jarig. En vooral als het niet de oudste is, kan de speelgoedkist al flink uitpuilen. Je hebt echt geen idee meer wat je nu op het verlanglijstje moet zetten. Je kunt wel wat cadeautips gebruiken. In dit artikel geven we een zestal cadeautips wat je dan wél op het verlanglijstje kunt zetten, maar wat geen speelgoed is. Hiermee geef je je kind toch iets ontzettend leuks, maar is ook nog eens nuttig en leerzaam. Of het is goed voor de familieband.

Abonnement op een tijdschrift

Er zijn tal van tijdschriften voor kinderen waar je een abonnement voor zou kunnen afsluiten. Zowel voor zeer jonge kinderen, als voor kleuters en schoolkinderen. De Donald Duck bijvoorbeeld blijft toch altijd geweldig! Maar ook de Bobo of de Quest, de Okki of welk tijdschrift je ook zou willen is superleuk voor kinderen. Er is er altijd wel een bij wat in het interessegebied van je kind ligt. Bovendien zijn veel tijdschriften ook nog eens ontzettend leerzaam.

Leestip: Voorlezen aan je kind; 9 tips

Abonnement op een museum, pretpark of dierentuin

Heb je een dierentuin, museum of pretpark in de buurt van jouw woonplaats? Dan kun je er ook voor kiezen om een gezinsabonnement cadeau te doen voor een dierentuin, museum of pretpark. Dan kun je er elke keer weer naartoe, al is het maar voor een uurtje. Zo heeft je kind toch een heel jaar lang plezier van een tof en leerzaam cadeau.

Een dagje weg

Naar het theater, een concert of een andere dagje weg. Het kan allemaal. Laat je kind kiezen wat hij of zij echt superleuk vindt om naartoe te gaan. En maak er een gezellig dagje van met het gezin, of met juist alleen de papa of de mama.

Wat ook nog een mogelijkheid is, is om niet een dagje weg te gaan, maar een nachtje weg met papa of mama. Samen in een hotelletje, een ontbijtbuffetje en ergens uit eten gaan. Een gezellig één op één momentje met je kind is ontzettend goed voor de band met je kind. En doe natuurlijk ook iets leuk die dag of avond.

Of een nachtje samen kamperen? Iets heel anders, maar het is natuurlijk maar net in welk jaargetijde de verjaardag valt en of kamperen aan jullie besteed is.

Dingen die nodig zijn

Een nieuwe drinkbeker of lunchtrommel voor school. Een schooltas. Een dekbedovertrek of een nieuwe pyjama. Badpak of zwembroek voor als je kind voor het eerst op zwemles gaat. Nieuwe gymschoenen. Sommige dingen heb je toch nodig. Waarom zou je het niet voor de verjaardag vragen? Kan het ook gelijk en nuttig in gebruik worden genomen.

Kook- en bakspullen

Houd je kind heel erg van koken en bakken? Geef dan wat kook- en bakspullen. Een leuke schort, een kinderkookboek, wat bakvormpjes, zoiets. Daarmee geef je echt een tof cadeau waar je kind nog jarenlang plezier van kan hebben. En voor jou ook nog een handig, voor je het weet zet jouw kind een heerlijke maaltijd op tafel en hoef jij niet meer te koken.

Natuurspullen

Van de natuur valt veel te leren en er is veel in de natuur te ontdekken. Er zijn ook veel boeken en andere spullen te koop die iets met de natuur te maken hebben. Een insectenhotel, een insectensetje met een vergrootglaspotje, een verrekijker. Of maak je kind lid van bijvoorbeeld Oerrr. Het is niet alleen leuk, maar ook nog eens super leerzaam.

Heb jij nog andere cadeautips wat geen speelgoed is?

Related Articles