You are here: Home » Wonen » Houten meubels in de tuin, op het terras en balkon

Houten meubels in de tuin, op het terras en balkon

door Constance

Een aantal jaren geleden waren de witte en groene plastic terras sets dé trend. Je zag deze sets overal staan. En van tuinmeubeltrends hadden we eigenlijk nooit gehoord.

Gelukkig is daar verandering in gekomen, en is er volop keuze in houten tuin- en terrasmeubels, inclusief bijpassende accessoires.

Ik wil een houten tuintafel, waar moet ik opletten?

Je wilt een houten tuintafel kopen. Het is belangrijk dat je goed kijkt hoeveel je ruimte hebt op je terras of balkon. Het staat natuurlijk erg mooi om een grote tuintafel neer te zetten, maar hou je wel voldoende ruimte over voor stoelen of een lekker zitje?

Als je met zijn tweeën bent, of je hebt een klein balkon, dan is een uitschuifbare tafel een mooie oplossing. Of kies een ronde tafel, deze neemt minder ruimte in dan een rechthoekig model.

 

En anders is ook een hoge tafel, met bijpassende krukken, een perfecte oplossing, zeker als je deze gaat combineren met je binnenmeubels.

Op deze manier wordt je terras en balkon een verlengstuk van je woonkamer.

Teakhout of steigerhout?

Teakhout heeft een mooie luxe uitstraling en dit type hout wordt eigenlijk alleen maar mooier als het buiten staat. Op een gegeven moment ‘vergrijst’ teakhout als je kiest voor onbehandeld hout. Behandeld teakhout kan je het beste onderhouden met een speciale olie, waardoor het mooi van kleur blijft.

Een ander, veel gekozen houtsoort, is steigerhout. Met steigerhout kan je verschillende woonstijlen creëren. Van modern en trendy tot een meer klassieke look. Dit hangt af van de kleur steigerhout die je kiest; grey wash geeft je meubels een oude ‘look’. Terwijl je met een white wash finish een Ibiza stijl krijgt. Het voordeel van steigerhouten planken is dat deze dik en robuust zijn, ze hebben tenslotte een dikte van 3 cm.

Onbehandelde geschaafde vuren steigerplanken geven tuinmeubelen een moderne stijl. Je hebt deze planken in diverse maten, van smal tot breed. En met een combinatie van beiden kan je mooie combinaties maken. Het is wel belangrijk dat de planken niet ruw zijn afgewerkt, want anders moet je aan de slag met een schaaf om de splinters te verwijderen.

Wil je dat je tuinmeubelen langer meegaan, dan kan je deze het beste afwerken met beits, of regelmatig een speciale olie gebruiken. En een mooi resultaat krijg je als de beits of de olie aanbrengt met een brede platte kwast.

Related Articles