You are here: Home » Wonen » Kunststof kozijnen plaatsen: hoe zit het met de subsidie?

Kunststof kozijnen plaatsen: hoe zit het met de subsidie?

door danny
Plaatsen kunststof kozijnen

Je verouderde houten kozijnen vervangen door nieuwe kunststof kozijnen is een goede zaak. Niet alleen bespaar je ermee op je energierekening, je denkt daarmee ook aan het milieu én je profiteert van meer wooncomfort. De overheid ziet dat ook. Zij stimuleren woningeigenaren dan ook om energiebesparende maatregelen te treffen. Daarvoor is de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) in het leven geroepen. Wat houdt deze subsidie in en wanneer heb je hier recht op?

Omdat de overheid ernaar streeft om alle woningen in 2050 van het gas af te hebben, stimuleren ze het verduurzamen van bestaande woningen door bijvoorbeeld subsidies aan te bieden. Tot en met 31 december 2020 kun je in aanmerking komen voor subsidie als je minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen neemt, zoals het plaatsen van HR++ of triple glas en vloerisolatie. Helaas vallen kunststof kozijnen niet onder de SEEH subsidieregeling. Voorheen was dit wel zo. De ISDE subsidieregeling geldt helaas alleen voor een warmtepomp of zonneboiler. Wat nu?

Bekijk de mogelijkheden

Kunststof kozijnen plaatsen

Ondanks dat een landelijke subsidie voor kunststof kozijnen niet meer beschikbaar is, zijn er soms lokaal wel subsidies te verkrijgen. De maximale subsidiebedragen lopen erg uiteen. Elke provincie, regio en gemeente bepaalt zelf hoeveel geld er beschikbaar is, welke energiebesparende maatregelen zij subsidieert en tegen welke voorwaarden. Vaak geldt de regel op = op, maar het is het proberen waard!

Mogelijk krijg je ook subsidie voor het glas in de kozijnen als de kozijnen een maximale U-waarde hebben van 1,5 W/(m²·K). De combinatie van HR++ glas of triple glas met isolerende kozijnen geldt dan. Daarnaast zijn kunststof kozijnen tegenwoordig lang niet meer zo prijzig als voorheen en hebben ze een zeer lange levensduur, waardoor de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen veel rendabeler is dan vroeger.

Dus denk je erover om kunststof kozijnen te laten plaatsen? Informeer dan gewoon eens bij de gemeente of provincie naar de mogelijkheden en vraag een aantal offertes aan om een goed beeld te krijgen van de prijzen. Veel woonplezier!

Related Articles