You are here: Home » Baby & Kids » De voordelen van vakantie in eigen land

De voordelen van vakantie in eigen land

door Marieke
De voordelen van een vakantie in eigen land

Zo net na het nieuwe jaar is het voor velen het moment om een vakantie te boeken. Weet jij al waar de reis heen gaat? De een vindt het fijn om naar het buitenland op vakantie te gaan, de ander blijft het liefst in Nederland. Tijdens deze periode van pandemie is het wat lastiger en onzekerder om naar het buitenland te gaan, daarom maken velen de keuze om in Nederland te blijven. Al verlang je naar het buitenland, een vakantie in eigen land heeft ook zo zijn eigen voordelen. In dit artikel zetten we een aantal voordelen voor je op een rijtje:

De Nederlandse taal beheers je al

Met Engels, Duits, Frans of handen en voeten kun je jezelf best al wel duidelijk maken. En toch is het vaak heel fijn om gewoon Nederlands te kunnen praten. Ook voor kinderen is het veel makkelijk als ze met vriendjes of vriendinnetjes Nederlands kunnen praten, of zelf bij de ijssalon een ijsje te kunnen halen. Als je in een restaurant gaat eten is het ook wel makkelijk als je in één keer weet wat er op de menukaart staat zonder dat je er een woordenboek voor hoeft te gebruiken.

De autorit is niet zo lang

Je bent nog geen 5 minuten onderweg en je hoort vanaf de achterbank; “mama, zijn we er al!” Uhm, nee dus. Ga je naar een bestemming verder weg dan kost dat je een lange dag, of soms wel meerdere dagen reistijd. Jijzelf vindt dat al lang, maar voor kinderen duurt het vaak nog langer. Na verloop van tijd wordt het lastig ze nog te kunnen vermaken. Als je in Nederland blijft, dan kun je al in enkele uren op de plek van bestemming zijn. En na het uitpakken van de auto en het inrichten van het verblijf er is gewoon nog een halve middag en avond over om al heerlijk van de vakantie te kunnen genieten. Hoe fijn is dat!

Ook Nederland is mooi!

Ook Nederland is mooi! Nederland kent tal van prachtige natuurgebieden en idyllische stadjes. Heb je ze allemaal al eens bezocht? Er valt nog zoveel moois te ontdekken! Ook op het gebied van pretparken, dierentuinen en musea is er genoeg te doen en te beleven in Nederland. Daar hoef je niet per se voor naar het buitenland. Dus, laat je een verrassen door alles wat Nederland te bieden heeft!

Duurzamer, goedkoper

De accommodaties zijn niet per definitie goedkoper dan in het buitenland. Waar je wel enorm op bespaart als je in Nederland blijft zijn de reiskosten. Het scheelt je een lange autoreis of een vliegticket. Ook hoef je geen hotelovernachting te boeken als de bestemming verder dan een dagreis weg is. Dat bespaart niet alleen veel reiskosten, maar is ook nog eens duurzamer. Al helemaal als het je een vliegreis bespaart. Bovendien zijn de supermarkten in Nederland zo duur nog niet eens als je het vergelijkt met onze omringende landen.

Wat de boer niet kent …

Het spreekwoord luidt: wat de boer niet kent dat eet hij niet. Dan is boodschappen doen in het buitenland best lastig. Het is vaak lastig vinden wat je zoekt en je bent een uur kwijt met het doen van je boodschappen. Gewoon een bekende supermarktketen waar je altijd boodschappen doet is toch wel het allerprettigst. En ook eten wat je thuis gewend bent te eten is voor velen onder ons, met name kinderen, toch ook wel heel fijn.

Zo weer thuis!

Als de vakantie in eigen land voorbij is wil je meteen ook maar het liefst thuis zijn. Alleen staat je nog een lange autorit te wachten voordat je thuis bent. Het voordeel van een vakantie in Nederland is die korte reistijd. Je bent dus ook zo weer thuis en diezelfde dag liggen de eerste stapels kleding alweer gewassen, gedroogd en gestreken in de kast. Hoe fijn is dat! Ook wanneer je onverwacht naar huis moet is een korte reisafstand wel prettig. Als is het natuurlijk niet te hopen dat dat nodig is.

Kortom, een vakantie in eigen land scheelt je enorm veel stress als het gaat om inpakken, uitpakken, reistijd, verveling in de auto, boodschappen doen en nog veel meer.

Lees ook: Een autovakantie met kinderen; 7 tips

Related Articles