You are here: Home » Lifestyle » Wat wordt jouw nieuwe smartphone?

Wat wordt jouw nieuwe smartphone?

door danny
Wat wordt jouw nieuwe smartphone

Wil jij ook graag de beste smartphone hebben? Dan wil je vast ook bijblijven met de nieuwste ontwikkelingen. Hoewel een nieuwe smartphone telkens wel weer een flinke investering is, is het een feit dat smartphones sowieso niet gemaakt zijn om vele jaren mee te gaan, omdat ze maar enkele jaren ondersteund worden met updates. Met andere woorden: een goede reden om elke paar jaar op zoek te gaan naar een nieuw toestel. Wat wordt jouw nieuwe smartphone? We bespreken vier uitstekende opties.

Samsung Galaxy S21

Samsung deed iets interessants in 2021 en kwam waarachtig met een relatief betaalbaar vlaggenschip, de namelijk nieuwe Samsung Galaxy S21. Daarvoor zijn de gebogen randen van het scherm opgegeven, maar je krijgt er wel alsnog een fris design en een prima AMOLED-scherm van 6,2 inch voor. Ook is de Samsung Galaxy S21 een zeer vlot toestel dankzij de snelle processor en 8GB werkgeheugen. De camera’s van het toestel zijn zo goed als je mag verwachten van een high-end toestel van Samsung, met onder andere een uitstekende 64-megapixel en de mogelijkheid tot filmen in 8K-resolutie. Het geheel wordt ondersteund door een forse batterij met een capaciteit van 4.000 mAh.

iPhone 13

Ook Apple kwam dit jaar met nieuwe smartphones, namelijk de iPhone 13-serie. De standaard iPhone 13 is voorzien van de topcamera’s van de iPhone 12 Pro Max en heeft in vergelijking met zijn voorganger een grotere accu die de batterijduur aanzienlijk verlengt. De minimale opslagcapaciteit is maar liefst 128 GB, maar het toestel is ook nog met een grotere opslagcapaciteit te krijgen. Qua uiterlijk lijkt de iPhone 13 veel op zijn voorganger, met het verschil dat de notch voor de selfiecamera bovenaan het scherm twintig procent kleiner is dan bij de iPhone 12.

Oppo Find X3 Pro

Uitgekeken op Samsung en op zoek naar een alternatief voor een high-end Android-smartphone? De Oppo Find X3 Pro is een absolute topper die de strijd zeker aankan met de vlaggenschepen van Samsung. Helaas levert dat geen substantieel lagere prijs op, maar wel een uitstekend toestel dat bijvoorbeeld gesierd wordt door een uniek 1 miljard kleuren AMOLED-scherm van 6,7-inch met een bovengemiddeld hoge resolutie. Ook van belang is het feit dat de Find X3 Pro de snelste hardware van dit moment heeft door de combinatie van een Snapdragon 888 processor met 12 GB werkgeheugen. Het toestel is voorzien van een hele forse batterij van 4.500 mAh die razendsnel volledig oplaadt, namelijk in een half uur. Ook de twee primaire camera’s van 50 megapixel en de microscoopcamera zijn uitstekend.

Oppo Find X3 Pro

Xiaomi Mi 11

Heb je een kleiner budget maar wil je wel zo veel mogelijk uit je geld halen? Overweeg dan de Xiaomi Mi 11. Dit is het eerste echte toptoestel van deze Chinese fabrikant. Deze Android-smartphone draait op een krachtige chipset en heeft een erg mooi 6,8 inch AMOLED-display met een hoge verversingssnelheid van 120Hz die alles er vloeiend uit doet zien. Ook het scrollen en swipen voelt heerlijk soepel aan. De camera-opzet is ook sterk, met onder andere een hoofdcamera van maar liefst 108MP. Helaas heeft het toestel één achilleshiel: de matige batterijduur.

Vier interessante opties om te overwegen dus om jezelf te gunnen als jouw nieuwe smartphone. Je weet met deze toestellen zeker dat je helemaal up to date bent en weer een aantal jaar tegenaan kunt voor je aan een nieuwe upgrade toe bent.

Related Articles