You are here: Home » Uncategorized » Een hoekbank kopen? Hier moet je op letten!

Een hoekbank kopen? Hier moet je op letten!

door danny

Ben je van plan om binnenkort een hoekbank te kopen? Voorkom een miskoop. Met de tips in dit artikel ben je goed voorbereid en weet je waar je op moet letten, zodat je straks de voor jou perfecte hoekbank in huis hebt!

Kies een hoekbank met het juiste zitcomfort

Online een hoekbank kopen? Bestel niet zomaar een hoekbank online omdat hij er mooi uit ziet. Niets is vervelender dan een prachtige bank in je woonkamer, waar je niet fijn op kunt zitten. Doe online inspiratie op of bestel de bank pas nadat je hem hebt getest in de winkel.

Een actieve zithouding of lekker onderuit?

Wanneer je een bank koopt is het goed om te bedenken waar jouw voorkeur ligt. Heb je (snel) rugklachten? Een bank met een diepe zit en zachte kussen bieden dan niet altijd de ondersteuning die je nodig hebt. Banken met een actieve zit geven deze ondersteuning wel en hebben een normale zitdiepte en stevige rug- en zitkussens. Het is ook belangrijk dat de rugleuning niet te laag is, zodat je bovenrug ook goed wordt ondersteund.

Meten is weten!

Voordat je een hoekbank koopt, is het aan te raden om eerst de ruimte goed op te meten. Wanneer je eenmaal in de showroom van een winkel staat, lijken banken namelijk veel kleiner door de grote van de ruimte. Neem wanneer mogelijk een plattegrond mee en een paar duidelijke foto’s van jouw woonruimte. Medewerkers in een woonwinkel hebben de nodige kennis en kunnen je goed adviseren op het gebied van de indeling, de nodige loopruimte en het formaat.

Hoekbank

Welk model hoekbank past bij jou?

Een hoekbank koop je niet zomaar. Je hebt namelijk veel verschillende modellen en factoren waar je rekening mee moet houden. Wanneer je een hoekbank aanschaft, hou dan het volgende in gedachte:

  • Hoeveel zitplaatsen heb je nodig?
  • Welk model hoekbank heeft jouw voorkeur? Een U-vorm, elementenbank of een hoekbank met longchair?li>
  • Hoe is de indeling van de woonkamer en wat is looproute?
  • In welke woonstijl en wat voor materiaal heeft jouw voorkeur?

Model hoekbank

Bedenk van tevoren hoeveel zitplekken je nodig hebt. Krijg je regelmatig visite of heb je een groot gezin, dan is het belangrijk dat je genoeg zitplekken hebt. Zo heeft een 2 zits hoekbank met een longchair maar 2 volwaardige zitplaatsen. De longchair neemt ook ruimte in, zonder een volwaardige zitplaats te bieden. Dit kan wel een prima optie zijn als je graag een loungeplek hebt en een niet al te grote woonruimte. Wanneer je een hoekbank hebt gevonden met voldoende zitplaatsen, kijken dan ook goed naar de loopruimte. Heb je een vrij smalle en lange woonruimte, dan kan een U-bank de loopruimte belemmeren.

Related Articles