You are here: Home » Tech » VPN is nuttig én leuk

VPN is nuttig én leuk

door danny
VPN is nuttig én leuk

Internetten zonder dat men van buitenaf kan meekijken met wat je doet en zonder dat men weet waar je je precies bevindt. Daar moeten wel interessante voordelen aan zitten. En dat is ook zo. Een Virtual Private Network (VPN) is een betaalde dienst waar je op verschillende nuttige én leuke manieren je voordeel uit kunt halen. We bespreken er een aantal.

Meer Netflix aanbod en voetbal kijken op vakantie

Het aanbod van Netflix verschilt per land. Wellicht heb je dit al gemerkt op vakantie, omdat je daar met een ander aanbod geconfronteerd werd. Met behulp van een VPN kun je je online locatie manipuleren. Zo kun je Netflix van over de hele wereld kijken met een VPN, want je kunt bijvoorbeeld het Amerikaanse aanbod krijgen door te doen alsof je in de Verenigde Staten bent. Maar je kunt ook in het buitenland doen alsof je in Nederland bent. Zo kun je bijvoorbeeld ook op vakantie Nederlands voetbal kijken op ESPN of naar Nederlandse zenders kijken via de app van je televisieaanbieder of NLZIET. En je kunt in het buitenland gebruikmaken van NPO Start.

Veilig gebruik maken van openbare wifi-netwerken

We maken regelmatig gebruik van openbare wifi-netwerken. In de trein, in horecagelegenheden en in openbare gebouwen bijvoorbeeld. Dat is een handige service voor werken op locatie of het voorkomen dat je je databundel moet aanspreken. Maar het is ook gevaarlijk, want de beveiliging van openbare wifi is doorgaans zo lek als een mandje. Als je een VPN gebruikt, kun je ook op openbare wifi-netwerken veilig internetten. Je data wordt dan namelijk versleuteld, waardoor hackers en zelfs de netwerkbeheerder de gegevens die jij verstuurt niet kunnen inzien. Uiteraard zijn er verschillende aanbieders en moet je natuurlijk wel kiezen voor een betrouwbare VPN.

Anoniem en veilig downloaden

Anoniem en veilig downloaden

Illegaal downloaden is al ruim twintig jaar iets waarbij je het risico loopt tegen een forse boete aan te lopen. Toch kan het zo zijn dat je televisieseries, films of games wilt kunnen downloaden. Wanneer je een VPN gebruikt, kun je dit veilig doen. Jouw IP-adres is niet te zien of op te sporen, dus je kunt boetes ontlopen. Ook zijn de websites waarvan je illegale data downloadt vaak schimmig. Met een VPN ben je ook beschermd tegen hackers die op de loer liggen op downloadwebsites en uit zijn op je gegevens.

Geld besparen op aankopen en reizen

Er bestaat online ook zoiets als locatie-specifieke prijzen. Op basis van je IP-adres wordt dan bepaald welke prijzen jij te zien krijgt voor producten of bijvoorbeeld vliegreizen. Dit heeft te maken met de verschillende maten van welvaart in verschillende landen. Maar jij kunt met behulp van een VPN doen alsof je bijvoorbeeld in Roemenië bent. Zo is het mogelijk dat je goedkopere prijzen kunt vinden dan met je Nederlandse IP-adres. Zo kun je met een betaalde VPN-dienst ook nog eens geld besparen.

Alle reden dus om zo’n VPN eens een keer te proberen. Zoals je kunt lezen, kun je er een hoop plezier van hebben!

Related Articles