You are here: Home » Reizen » Reistrends 2020: wat worden de reistrends van dit jaar?

Reistrends 2020: wat worden de reistrends van dit jaar?

door Jaro
reistrends-2020

Elk jaar wordt er weer druk gespeculeerd over wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Wat worden de trends op gebied van technologie, werk, lifestyle en natuurlijk reizen. Afgelopen jaar was duurzaamheid één van de reistrends. Wordt de trend doorgezet en vinden we deze ook terug bij de reistrends van 2020?

Reistrends 2020

Het is altijd weer leuk als het nieuwe jaar begint: fantaseren over wat de reistrends gaan worden. Duurzaam reizen was dus erg populair afgelopen jaar. Meer mensen gingen met de trein op vakantie en woorden als ‘vliegschaamte’ zijn inmiddels door het hele land bekend. De grote vraag is natuurlijk: wat worden de reistrends van 2020? Wij hebben de trends op gebied van reizen op een rijtje gezet!

1 Slow travel

Als eerste trend zien we dat rustig reizen populair wordt. Niet meer een snelle stedentrip met het vliegtuig, maar eerder een avontuurlijke reis met de treinen. Vervoersmiddelen als bussen, treinen en boten zullen in 2020 nog populairder worden. Dit zal er ook voor zorgen dat mensen sneller nieuwe bestemmingen ontdekken. Dus rustiger reizen naar minder bekende plekken. Het leven zelf is al gehaast genoeg, op vakantie willen we dus lekker rustig aan doen!

2 Op reis met de familie

Een andere reis trend is dat de hele familie tegenwoordig mee op reis mag. De afgelopen jaren waren gezinsreizen erg populair, maar daar gaat dus verandering in komen. Vakanties met meerdere generaties worden steeds populairder. Denk aan een vakantie met kinderen, ouders en grootouders. Of een vakantie met alle ooms en tantes erbij. Via sites als Airbnb wordt het huren van grote accommodaties steeds toegankelijker. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een grote villa in Spanje, of een ruim landhuis in Frankrijk. Hier geldt natuurlijk hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Vandaar dat de hele familie welkom is!

3 Werkend reizen

De term ‘Digital Nomad’ heb je vast weleens voorbij zien komen. Sinds een aantal jaar is deze manier van werken razend populair. Wat is een Digital Nomad? Een Digital Nomad is iemand die vaak online zijn of haar werk doet en dit werk al reizend uitvoert. De trend zet zich in 2020 rustig door en de verwachting is dat meer mensen de stap naar een nomadisch leven gaan maken.

4 Duurzaam reizen

Ja hoor, duurzaam reizen wordt nóg populairder in 2020. We spreken wereldwijd nog steeds van een ‘climate emergency’, dus het is niet verrassend dat duurzaamheid nog steeds erg belangrijk is. Vliegreizen worden nog minder populair en de trein gaat echt veel terrein winnen. Met name stedentrips in Europa zullen vaker door middel van een treinreis bereikt worden. Ook CO2-compensatie zal een grote rol spelen. Het kost misschien een beetje meer , maar zo kun je wel reizen zonder schuldgevoel.

5 Unieke ervaringen

Strandvakanties en zuipvakanties zullen minder populair worden. Er zal meer aandacht besteed worden aan het opdoen van unieke ervaringen. Denk bijvoorbeeld aan een avontuurlijke safari, een survivalvakantie in de Duitse bossen of zwemmen in een afgelegen meer in Spanje. De persoonlijke ervaringen tellen zwaarder dan de luxe en het vermaak.

6 Betalen met je pinpas

Als laatste reistrend van 2020: cashvrij reizen. Je kent het wel, je komt in een land aan en je moet geld wisselen. Soms kun je zelfs al in Nederland contant geld wisselen zodat je op vakantie kunt betalen. Dit gaat echter verdwijnen. In steeds meer landen kun je tegenwoordig gewoon met je bankpas betalen zonder tegen torenhoge extra kosten aan te lopen. In een groot deel van de wereld kun je zelfs met je telefoon betalen. Vreemde valuta in je handen hebben zal dus tot de verleden tijd behoren…

Zo, dit zijn de 6 reistrends van 2020. Welke vind jij het meest verrassend? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles