You are here: Home » Baby & Kids » Groenten verstoppen in het eten van je kindje; 8 ideeën

Groenten verstoppen in het eten van je kindje; 8 ideeën

door Marieke
Groenten verstoppen

De flessen had je kindje zo leeg. De eerste hapjes gingen er prima in. Boterhammen werden makkelijk weggewerkt. Maar op een dag, als je kindje een peutertje is, komt de fase dat het niet meer wil eten. ‘Ik lust het niet’ is een veel gehoorde opmerking en dat terwijl hij het eerder wel gewoon at. Na een tijdje begin je je toch wel een beetje zorgen te maken of je kindje genoeg voedingstoffen en vitamines binnenkrijgt. Want ja, je kunt je kindje toch niet altijd alleen maar de ‘lekkere’ dingen laten eten. Om je kindje genoeg groenten binnen te laten krijgen, kun je de groenten ook verstoppen. In dit artikel noemen wij 8 creatieve manieren om de groente te verstoppen. Er is vast wel een manier bij die wel aanslaat bij je kindje. En dat zonder dat hij het zelf doorheeft.

Maak eens een smoothie

De blender en staafmixer gaan jouw favoriete keukenmachines worden. Gooi naast een banaan en ander lekker zoet fruit ook wat wortels, spinazie, komkommer, paprika of andere groenten in de blender en maak een lekkere smoothie. Schenk de smoothie in een leuke beker, stop er een rietje in en gaan met die banaan!

Pureren

Maak je lasange of een andere pastasaus? Pureer flink wat groenten en roer deze door de saus. Hiervoor kun je wortels, broccoli, bloemkool, ui, paprika, tomaten, courgette en champignons gebruiken. Je kindje zal helemaal niets van de groenten merken en toch krijgt het heel wat binnen.

Aardappelpuree

Eet je regelmatig een lekkere aardappelpuree? Ook hierin kun je flink wat groenten verstoppen. Bijvoorbeeld pastinaak, knolselderij of bloemkool. Omdat het dezelfde kleur is, zal je kindje er niets van merken. Geeft je kindje niets om de kleur? Maak dan eens groene aardappelpuree en pureer er broccoli in mee. Of oranje aardappelpuree door er pompoen of zoete aardappel doorheen te pureren. Op deze manier krijgt je kindje toch voldoende groentes binnen.

Gehaktballen

Is jouw kindje een vleesetertje? In een gehaktbal kun je ook ontzettend veel groenten verstoppen. Denk bijvoorbeeld aan champignons of paprika. Wel eerst even pureren voordat je het door het gehakt kneedt. 

Pannenkoeken

In pannenkoeken kun je ook heel goed gepureerde groenten verstoppen. Denk aan pompoen, zoete aardappel, wortel, spinazie of bieten. Zo krijgen je pannenkoeken ook nog eens een fancy kleurtje om blij van te worden. Ook kun je er fruit in verstoppen, bijvoorbeeld appelmoes, perenmoes, aardbeienpuree of een geprakte banaan.

Je kunt ook zelf wraps maken en daar groenten in verstoppen. Deze wraps kun je tijdens het avondeten eten. Als je de wraps ook nog eens pannenkoeken noemt, dan zullen kinderen er helemaal van smullen.

Bloemkoolrijst

Eet je rijst? Vervang de rijst dan eens door bloemkoolrijst. Of doe het half half. Wedden dat je kindje het niet eens doorheeft dat het anders is? In plaats van spaghetti kun je ook sliertjes courgetti maken.

Soep

Veel kinderen zijn gek op soep. Waarom maak je dan niet eens een goed gevulde groenten- of kippensoep. En als je de stukjes niet lekker vinden, pureer je het met een staafmixer en heb je een gebonden soepje. Wat zullen kinderen, maar jij ook, ervan smullen.

Taart eten tijdens het avondeten

Wat is er nu grappiger dan taart te eten tijdens het avondeten. Nou, dat kan! Maak eens een lekkere quiche met veel groenten en serveer het onder de naam taart. Wedden dat kinderen het nu wel zullen eten?

Hoe zorg jij ervoor dat je kindje genoeg groenten binnenkrijgt? En hoe verstop jij de groenten dan in het eten?

Related Articles