You are here: Home » Lifestyle » Zelf een markt organiseren? Zó pak je het aan!

Zelf een markt organiseren? Zó pak je het aan!

door danny
Zelf een markt organiseren Zó pak je het aan!

Of het nu in je achtertuin is, in je dorp of tijdens een evenement waarbij je werkt: als je een markt gaat organiseren, komt daar zeker het een en ander bij kijken. Je wilt immers wel dat het een succes wordt! Waar moet je aan denken als je zelf een markt gaat organiseren? We delen onze tips!

De juiste locatie

Allereerst telt natuurlijk de locatie van je markt mee! Let wel, je kunt niet zomaar overal een markt organiseren – soms zal er een vergunning nodig zijn. Vraag dit daarom altijd na bij de gemeente. Verder is het fijn als de locatie goed bereikbaar is, denk bijvoorbeeld ook aan gasten die in een rolstoel zitten. Uiteraard moet er ook voldoende ruimte zijn om het aantal kramen dat je voor ogen hebt kwijt te kunnen. Verschillende zaken die een rol spelen!

Kramen en overdekking

Kramen en overdekking

Hoe worden de spullen verkocht tijdens de markt? Stevige marktkramen zijn wel zo handig, die de verkopers op je markt kunnen huren. Zo kun je er ook op eenvoudige wijze voor zorgen dat iedereen een even grote kraam heeft. Houd ook rekening met het weer: het regent en waait natuurlijk vaak in ons koude kikkerlandje! Daarom kun je een kwalitatieve partytent kopen om er zeker van te zijn dat de spullen die worden verkocht gewoon netjes droog blijven. Zo’n goede partytent verhoogt ook absoluut het comfort van het winkelen op de markt, wat voor weer het ook is!

Verkopers op je markt

Verkopers op je markt

Wie gaan er verkopen op je markt? Probeer al tijdig op zoek te gaan naar verkopers – je wilt immers wel dat alle kramen volstaan op de dag van de markt. Het is slim om verschillende producten aan te bieden: van kleding tot planten, van kunst tot etenswaren. Om maar wat te noemen! Zo is er voor alle bezoekers iets moois te vinden: grotere kans dat je markt zo een succes wordt.

Strakke planning

Wat nog meer belangrijk is om van de markt een succes te maken? Zorg voor een strakke planning! Hoe groter de markt is, hoe belangrijker dit is. Maak bijvoorbeeld dat de verkopers voor een bepaalde tijd aanwezig zijn, zodat de kramen ook echt gereed zijn zodra de eerste gasten arriveren. En ook aan het eind van de dag is het weer belangrijk dat iedereen op tijd heeft ingepakt, zeker als je met een vergunning te maken hebt.

Communicatie over de markt

Ten slotte is de communicatie over de dag een belangrijk onderdeel! Zeker als je een markt organiseert die nog onbekend is: je wilt natuurlijk wel dat zoveel mogelijk mensen horen van de markt, zodat er voldoende bezoekers komen. Van flyers uitdelen tot posts op social media, er zijn allerlei manieren om je evenement onder de aandacht te brengen. Vraag ook aan de verkopers of zij in hun netwerk willen delen dat ze op je markt staan: een ideale manier van reclame. Stop hier ook zeker de nodige tijd in, om er een geweldige dag van te kunnen maken!

Related Articles