You are here: Home » Wonen » Zo regel je de waterafvoer van je badkamer

Zo regel je de waterafvoer van je badkamer

door Constance

Het bekende aloude doucheputje heeft er een hip en modern zusje bijgekregen; de douchedrain. En als je een douchedrain laat installeren krijgt je douche gelijk een mooie strakke design look. 

Een douchedrain is de oplossing voor iedereen die in zijn of haar badkamer een inloopdouche of een douche met een doorlopende tegelvoer heeft. Heb je een douchebak dan blijft het ouderwetse douchepuntje de enige mogelijkheid.

Wat is een douchedrain?

Een douchedrain, ook wel douchegoot genoemd, is een langwerpige afvoergoot gemaakt van kunststof met een rooster van roestvrijstaal, en zo creëer je een strak design in je badkamer. En doordat het rooster gemaakt is van rvs, hechten vuil en zeep/shampooresten zich bijna niet aan het rooster, en dat is wel zo hygiënisch.

Het rooster wordt geplaatst op dezelfde hoogte als de tegels op de vloer, en daardoor loopt het douchewater zo de douchegoot in.

In elke maat en kleur

Er is eigenlijk altijd wel een douchedrain die in jouw douchecel past, en dat kan zelfs een randloze douchedeur zijn. De lengte van een douchedrain ligt tussen 30 cm en 200 cm. En is de door jouw gewenste maat niet leverbaar, dan kan je ook kiezen voor de inkortbare douchegoot.

Is schoonmaken niet je hobby maar wil je wel een frisse douchedrain? De oplossing ligt in de douchegoot met uitneembare sifon.

Verder zijn er ook onzichtbare rvs douchedrains. Deze douchegoten worden, als een smalle strook, tussen vloer en muurtegels geplaatst. En wil je een mooie en strakke afwerking in je badkamer ga dan voor een rvs douchedrain met een flens. Een flens is een rand die zorgt voor een goede kitafdichting en hierop kan je je tegels bevestigen. En de douchedrain met een flens hebben een uitneembaar sifon.

Zwart is de trend

Dat ook douchegoten met de huidige badkamertrends meegaan, blijkt wel uit een aantal modellen in mat zwart. De zwart matte douchedrains zijn er ook in diverse lengtes, inclusief het uitneembare sifon en de douchedrain met flens. En wil je je rvs douchedrain een make-over geven, plaats dan een zwart glazen rooster over je bestaande douchegoot heen, en je badkamer is weer helemaal up to date.

 

Related Articles