You are here: Home » Geld » Investeren in crypto met een klein budget

Investeren in crypto met een klein budget

door danny
Investeren in crypto met een klein budget

Waar het even stil was rondom cryptocurrency na de grote crash begin 2018, is onder andere Bitcoin weer volop in het nieuws te zien. Cryptomunten krijgen steeds meer aandacht van institutionele investeerders en zien hierdoor de prijzen groeien. Volgens experts zijn er nog altijd gigantische kansen voor investeerders, ook die met een klein budget.

Hoeveel kun je missen?

De strategie van een investeerder die meer dan een ton gaat beleggen, werkt niet voor iemand die start met een paar honderd euro. Met een klein budget kun je alsnog een redelijke positie opbouwen. Allereerst is het belangrijk om te kijken hoeveel geld jij maandelijks kunt missen en hoeveel risico je wilt nemen. Cryptocurrency is een zeer risicovolle investering en de kans bestaat dat je (een deel van) je inleg verliest. Zet dus niet meer op het spel dan je wilt verliezen. Misschien kun je besparen op bijvoorbeeld de vaste lasten door energie vergelijken en het vergelijken van je verzekeringen. Het bedrag dat je bespaart leg je vervolgens in, zodat je geen extra geld kwijt bent aan jouw investeringen. Je kunt bij veel handelsplatformen al vanaf 10 of 25 euro handelen in cryptocurrency, waardoor je geen gigantische bedragen nodig hebt.

Alle kleine beetjes helpen

Met een klein budget is het doorgaans verstandig om iedere dag voor een x bedrag je positie te vergroten. Stel, je hebt besloten om te investeren in Bitcoin. De koers gaat echter op en neer, waardoor je de ene dag een stuk goedkoper uit bent dan de andere dag. Een veelgekozen strategie is dollar cost averaging. Hierbij worden posities vergroot door met regelmatige tussenpozen een gelijk bedrag te beleggen. Je koopt bijvoorbeeld iedere maand voor €250,- aan cryptomunten. Dit maakt je minder kwetsbaar voor koersbewegingen en zorgt ervoor dat je niet in paniek raakt door een dip in de prijs, maar dit ziet als een goede kans om je positie tegen een lagere prijs uit te breiden.

Pak je winst

Pak je winst

Het is je doel om zo snel mogelijk een mooi budget op te bouwen, waardoor je in kunt stappen in langetermijninvesteringen. Het is altijd verstandig om af en toe wat winst uit je posities te halen, of je nu actief wilt handelen of een lange tijdshorizon hebt voor jouw investering. Niemand is ooit slechter geworden van het pakken van winst. Is jouw munt met honderden procenten gestegen? Wees dan niet te hebzuchtig, want in de cryptomarkten kun je een paar dagen later al deze winst weer kwijt zijn. De Fear & Greed-index laat mooi zien hoe het staat met het sentiment in de markt. Spreek met jezelf af op welke prijspunten je winst pakt en houd je aan deze strategie. Zo verklein je de kans dat je alsnog met lege handen komt te staan.

Related Articles