You are here: Home » Baby & Kids » 5 fantastische boeken voor aanstaande vaders

5 fantastische boeken voor aanstaande vaders

door Marieke
5 fantastische boeken voor aanstaande vaders

Word je binnenkort papa? Dan komt er heel wat op je af. Je kunt best wel wat hulp gebruiken. Om je goed voor te kunnen bereiden als rol van vader, maar ook als partner van de moeder, zijn er flink wat boeken geschreven voor aanstaande vaders. In dit artikel zetten we 5 fantastische boeken voor aanstaande vaders voor je op een rij. Boeken met alle informatie wat je als vader-to-be moet weten om de ervaring van een eerste zwangerschap zonder kleerscheuren door te komen!

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

Alles wat u nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten

Auteur: Kluun

Alles wat u nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten.
Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

Geeft antwoord op deze vragen en bevat o.a.

 • Impress Your Wife: tips om uzelf door de zwangerschap heen te bluffen.
 • Verklarende woordenlijst: afkolven en indalen, strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang. Alles in voor mannen begrijpelijke taal.
 • Protestactie: stop zinloos geweld bij bevallingen.
Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Een fantastisch boek voor aanstaande vaders.

Babymanagement voor mannen

Het praktische handboek

Auteur: Henk Hanssen

Goedgekeurd door mannen die niet aan lezen toekomen. In dit praktische handboek wordt de jonge vader aangesproken als manager die een heel bijzonder ‘product’ gaat ontwikkelen: zijn eigen baby. In verfrissende no-nonsense taal geeft vaderschapsexpert Henk Hanssen antwoord op alle vragen die (aanstaande) vaders zich stellen:

 • Financiële planning: wat kost de opvoeding?
 • Wat zijn de beste baby-apps voor op uw mobiele telefoon?
 • Wat is de beste babyfoon?
 • En de meest praktische kinderwagen?
 • Hoe combineer ik werk en privéleven?
 • Zal het vaderschap mijn leven veranderen?
 • Hoe houd ik de relatie met mijn partner verrassend?

Nuchter, actueel en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten: Babymanagement is hét boek om het plezier en de uitdaging van het vaderschap te ontdekken. En dat alles in een taal die veel mannen zal aanspreken. Babymanagement is door de pers zeer goed ontvangen. Viva schreef: ‘Een bijbel voor vaders!’ Het boek wordt aanbevolen door verloskundigen en zelfs door mannen die niet aan lezen toekomen. Al meer dan 40.000 exemplaren verkocht!

Babymanagement voor mannen. Praktisch handboek voor aanstaande vaders.

Vader op komst

Wat je als moderne vader kunt verwachten (en doen!)

Auteur: Willem Bisseling

Van zwangerschapsyoga tot inentingen, kleding, de bevalling, geboortekaartjes en het consultatiebureau, een actueel en praktisch alternatief voor Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

Alles wat je als moderne vader wilt weten staat in dit leuke en praktische boek. Want waar loop je tijdens (en vlak na) de zwangerschap allemaal tegenaan? Wat is een bevalplan precies en wat moet je allemaal kopen bijvoorbeeld? Vader op komst staat boordevol handige tips, checklists en grappige verhalen speciaal voor aanstaande vaders. De meeste informatie is nog altijd vrijwel uitsluitend op de moeder gericht. Dit boek is er uitdrukkelijk voor de vaders die goed geïnformeerd willen zijn tijdens die eerste periode.

Er zijn steeds meer gezinnen die de zorg voor hun kinderen gelijk willen verdelen. Het percentage jonge vaders dat ouderschapsverlof opneemt en thuisblijft om voor de kinderen te zorgen is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Wil jij het ook gewoon samendoen? Dit is de ultieme voorbereiding op het moderne vaderschap. Vader zijn gaat na dit boek (bijna) vanzelf!

Vader op komst!

Lees ook: Alles wat je moet weten over een zwangerschapstest

Zo doe je dat – Papa

Alle onmisbare, overbodige en bést wel handige dingen die je écht moet kunnen

Auteur: Shawn Bean

SuperPapa worden en zijn: Zó doe je dat! Vader worden doe je niet zomaar: van zwanger maken en ‘samen’ zwanger zijn tot ‘samen’ bevallen en ouderschap: alles wat je moet weten over SuperPapa worden en zijn … Weet hoe je dat doet! Denk maar eens aan:

 • De voorbereiding: zwanger maken, je partner gezond en gelukkig zwanger laten zijn, een kinderkamer inrichten, alles over bevallen …
 • Als het kindje er eenmaal is: een huilende baby troosten, babyvoeding klaarmaken, boertjes laten, kleertjes uitzoeken, luiers verwisselen …
 • En nu wordt het pas echt leuk: slaapliedjes zingen, spelen met een baby, afleiden tijdens lange autoritten, vliegtuigje spelen …

156 essentiële, fantastische dingen die elke jonge vader écht moet kunnen – stap voor stap uitgelegd en speciaal gericht op vaders. Zowel toekomstige als prille of ervaren vaders zullen zich afvragen: hoe doe je dat (ook alweer)? Zó doe je dat dus!

Zo doe je dat papa! Een boek voor aanstaande vaders.

Help! Ik word (super)papa

Alles wat je als toekomstige vader moet weten over 9 maanden zwangerschap en de eerste weken na de geboorte

Auteur: Benjamin Perrier

Alles wat je als toekomstige vader moet weten over 9 maanden zwangerschap en de eerste weken na de geboorte. Word je binnenkort papa? Dan ben je misschien al een beetje zenuwachtig voor de grote sprong in het onbekende. Daarom is er nu dit boek met alles wat je als vader-to-be moet weten om de ervaring van een eerste zwangerschap zonder kleerscheuren door te komen! In dit boek vind je geen ellenlange hoofdstukken vol medische termen of belerende opvoedingsregels. Integendeel!

De auteur gebruikt zijn eigen ervaring om maand voor maand de zwangerschap op een luchtige, praktische en vooral eerlijke manier te doorlopen. Je vindt info, tips, to-dolijstjes én de nodige humor om deze fantastische periode met een glimlach mee te maken. Bovendien lees je in dit boek wat je kunt verwachten in de eerste weken na de geboorte. Op die manier begin je goed voorbereid aan dit grote avontuur en word je in een mum van tijd een superpapa voor je toekomstige kleine spruit… en een superman voor de toekomstige mama!

Help! Ik word superpapa

Related Articles