You are here: Home » Baby & Kids » 6 items die onmisbaar zijn in de babykamer

6 items die onmisbaar zijn in de babykamer

door Marieke
Babykamer

Het is één van de leukste dingen die je moet regelen tijdens je zwangerschap. Maar tegelijkertijd is het ook een best lastige klus. Het inrichten van een babykamer. De diverse uitzetlijsten spreken elkaar tegen en dan heb je nog alle mensen om je heen die het ook allemaal beter weten. Even wat extra hulp kun je wel gebruiken. Dat je een ledikant of wieg nodig hebt spreekt natuurlijk voor zich. Maar in dit artikel noemen wij 6 items die onmisbaar zijn in een babykamer. En noemen we daar de reden bij.

#1 Commode

Dat een commode op de babykamer onmisbaar is, spreekt wellicht voor zich. Maar de vormgeving van een commode is wel iets waar je goed over na moet denken. Er zijn commodes die voorzien zijn van lades, maar er zijn ook commodes die deurtjes hebben en legplanken voor de babykleding. Denk van tevoren na wat je in de commode wilt opbergen en of je een variant met deurtjes makkelijker vindt, of een variant met lades.

Bij de commode hoort ook een aankleedkussen, meerdere hoezen voor het aankleedkussen en hydrofiele doeken die je daar weer bovenop kunt leggen. De hydrofiele doek zorgt ervoor dat je niet telkens de hoes hoeft te wassen als deze vies is geworden.

#2 Een makkelijke stoel

In de eerste maanden zul je nog regelmatig uit bed moeten om je baby te voeden. Je wilt in de nacht niet met je baby het hele huis door lopen, een makkelijke stoel in de slaapkamer van de baby is daarom superfijn. Leg er, vooral in de koude wintermaanden, ook een lekker warm dekentje in zodat jij het in de nacht niet al te koud krijgt tijdens het voeden.

#3 Een nachtlampje

Om nog even door te gaan op de voedingen in de nacht. Niemand wordt er gelukkig van als in het hele huis de lampen branden. Jij wordt er echt wakker van, je baby wordt er wakker van, en wellicht je partner en de andere kinderen ook. Een nachtlampje in de babykamer is daarom onmisbaar. Je ziet genoeg om je baby te kunnen voeden, maar het wordt niet zodanig licht dat het hele huis er wakker van wordt. En met een nachtlampje in plaats van groot licht, vallen jij en de baby weer sneller in slaap na het voeden.

#4 Gordijnen

Gordijnen, en dan wel een verduisterend paar, zodat het echt helemaal donker wordt. Vooral tijdens de slaapjes overdag is het heel handig. Want hoe donkerder de kamer, hoe beter een baby slaapt over het algemeen. Slaapt je kind niet zo goed in het donker, dan kun je nog het beste voor een nachtlampje kiezen die je in het stopcontact steekt.

5# Luieremmer

Dit kan een discussiepuntje zijn of jij het handig gaat vinden of niet. De een neemt de vieze luier direct mee naar beneden om het in de container te gooien. De ander vindt een luieremmer superhandig. Een luieremmer ten opzichte van een prullenbak is wel een must. Uit een normale prullenbak komen vieze luchtjes, uit de luieremmer komen er geen nare luchtjes. In dat opzicht is een luieremmer dus een must have. Het is trouwens wel prettig als je elke 1 à 2 dagen de luieremmer even leegt en er een nieuwe zak inhangt.

#6 Een wasmand

Weet je hoeveel kleding een baby vies maakt? Een lekkende luier of een mondje voeding dat terugkomt zijn redenen om de kleding van je baby weer te verschonen. Superfijn als er direct naast de commode een wasmandje staat waar je direct de vuile was in kunt mikken. Zo hoef je de vuile kleertjes niet eerst op de grond te gooien en het daarna weer op te rapen!

Wat is voor jou een onmisbaar item in de kinderkamer?

Lees ook: Laat je baby veilig slapen, 4 richtlijnen

Related Articles