You are here: Home » Baby & Kids » 5 tips bij het uitzoeken van een buggy of kinderwagen

5 tips bij het uitzoeken van een buggy of kinderwagen

door Judith

Een buggy of kinderwagen kopen is minder eenvoudig dan het lijkt. Stap eens een babywinkel binnen en kijk naar het assortiment. In de kleinere winkel zie je misschien tien verschillende kinderwagens, maar in grote winkels kan dat oplopen tot meer dan honderd! In webshops vind je zelfs een nog uitgebreider aanbod. Hoe moet je daaruit een goede buggy of kinderwagen kiezen? Met deze tips vind jij je ideale kinderwagen. 

1. Het verschil tussen kinderwagen en buggy

Er zijn veel mensen die denken dat een kinderwagen en een buggy eigenlijk hetzelfde zijn. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen:

  • Een kinderwagen is geschikt voor baby’s, die erin kunnen liggen. Een buggy is voor grotere kinderen, die al goed rechtop kunnen zitten (meestal vanaf 9 maanden).
  • Een kinderwagen is doorgaans groter en zwaarder dan een buggy. Ook neemt hij meer ruimte in beslag wanneer hij is ingevouwen.

2. Alles-in-een oplossingen

Er zijn veel kinderwagens die kunnen worden ‘omgebouwd’ naar een wandelwagen. Je hebt dan een alles-in-een kinderwagen. Dit type kinderwagens is geschikt om de hele baby- en peuterleeftijd gebruikt te worden. Zo’n alles-in-een kinderwagen lijkt erg praktisch en op zich is het dat ook wel. Maar ook als hij wordt omgezet naar een wandelwagen neemt dit type kinderwagen relatief veel ruimte in beslag. Een goede buggy kan dus nog steeds een prima aanvulling zijn, zelfs als je al een alles-in-een kinderwagen hebt.

3. Hoeveel ruimte heb je?

Een goede vraag die je jezelf stelt voordat je een kinderwagen koopt: hoeveel ruimte heb je? Vaak is de ruimte beperkt. Moet je de kinderwagen bijvoorbeeld in de hal of zelfs in de woonkamer kwijt? Dan kies je een model dat zo compact mogelijk ingeklapt kan worden. Houd ook altijd rekening met de ruimte in je auto. Een buggy is veel compacter en past vrijwel altijd in de auto.

4. Gebruiksgemak

Natuurlijk moet een kinderwagen of buggy mooi en praktisch zijn. Maar kijk ook eens naar het gebruiksgemak. Wat moet je bijvoorbeeld doen om de kinderwagen in- en uit te klappen? De beste kinderwagens zijn wagens waarbij dit grondig getest is. Er is weinig vervelender dan moeilijk moeten doen met je kinderwagen terwijl je haast hebt. Bekijk dus vooraf filmpjes, lees de handleiding en kijk of de stappen je duidelijk zijn.

5. Hoeveel luxe wil je?

Er zijn ontzettend veel soorten kinderwagens en buggy’s. Misschien heb jij al een bepaald merk in je hoofd dat je graag zou willen. Vanaf welke leeftijd wil je de kinderwagen of buggy gebruiken? Vooral in het eerste jaar is dit een belangrijke vraag, want je kindje moet al goed rechtop kunnen zitten om in een buggy te kunnen. Bedenk ook of je een kinderwagen of buggy wilt met luchtbanden of juist niet. En hoeveel accessoires wil je bij je kinderwagen krijgen? Je kunt de kinderwagen zo luxe kiezen als je wilt – mits je bereid bent daar extra voor te betalen.

Er zijn ontzettend veel merken, soorten en types kinderwagens en buggy’s. Het kiezen is soms best lastig! Met deze vijf tips weet je wat voor jou belangrijk is. Een allerlaatste praktische tip: kijk ook goed naar je budget. Je kunt een kinderwagen zo duur maken als je zelf wilt. Onthoud dat het duurste model niet perse het beste model is.

Related Articles