You are here: Home » Lifestyle » 5 tips om aankomende zomer in het park te barbecueën

5 tips om aankomende zomer in het park te barbecueën

door danny
5 tips om aankomende zomer in het park te barbecueën

Het seizoen is weer in aantocht dat de barbecue van stal gehaald kan worden en we lekker de hele avond kunnen genieten van de buitenlucht. Niet iedereen heeft daar zelf een tuin voor, en dan is het park een prettig alternatief. In de hoop dat het deze zomer weer gezellig met een groepje mensen kan, geven wij alvast vijf tips om aankomende zomer in het park te barbecueën.

Bestel je vlees online

Als het lekker weer is, willen veel mensen tegelijkertijd barbecueën. Je loopt dan een serieus risico dat je jouw favoriete vlees niet meer kunt krijgen op het moment dat jij naar de supermarkt of de slager gaat. Om dergelijke teleurstellingen te voorkomen, kun je online je vlees bestellen. Maar je wilt natuurlijk wel goed vlees hebben en niet de laatste, treurige en net iets te lang bewaarde restjes. Daarom kun je online terecht bij een heuse internet slager die het beste vlees voor jou reserveert!

Niet alleen vlees

Maar het hoeft natuurlijk niet alleen maar vlees te zijn wat de klok slaat. In het belang van het milieu en de dieren kun je ook een deel van het vlees vervangen voor vleesvervangers, want die worden alleen maar beter en talrijker. Daarnaast is het ook lekker om groente te grillen op de barbecue. Bijvoorbeeld ui, paprika, courgette of aubergine. Ook is een lekkere, frisse salade lekker als het warm is.

Koelvoorziening

Wil je dat jouw biertjes, wijn of frisdrank niet na een uur in de zon al volledig opgewarmd zijn? Zorg dan dat je ze kunt blijven koelen nadat je van huis vertrekt. Bijvoorbeeld in een koelbox of koeltas met koelelementen. Heb je die niet, dan kun je een emmer vullen met ijsblokjes zodat je in ieder geval het een en ander lang koel kunt houden. Met het gesmolten ijs kun je aan het einde de barbecue doven.

Tips om aankomende zomer in het park te barbecueën

Wegwerpbarbecue

Bij een barbecue buiten de deur komt een aardige logistieke uitdaging kijken. Je wil drinken meenemen, het vlees natuurlijk, salades, sauzen en borden en bestek. Als je daarnaast ook nog eens moet gaan slepen met een grote barbecue en kolen, wordt het wel erg ingewikkeld. In plaats daarvan kun je ook een eenvoudige wegwerpbarbecue kopen voor een paar euro. Die wordt snel warm is na het doven (met water als nodig) ook makkelijk op te ruimen.

Ruim je rommel op

Ruim voordat je naar huis gaat je rommel op en laat het niet achter in het park. Niet alleen is het asociaal om rotzooi achter te laten, het is ook slecht voor de natuur in het park. Bovendien, als meer mensen hun rotzooi gaan achterlaten, is dat een uitnodiging voor de gemeente om barbecueën in het park te gaan verbieden. En dat zou zonde zijn natuurlijk.

De belangrijkste tip is echter om er gewoon lekker van te genieten. Dat mag wel weer eens een keertje na al tijd vol coronamaatregelen!

Related Articles