You are here: Home » Baby & Kids » De lekkerste ijsjes maak je zelf; 4 recepten

De lekkerste ijsjes maak je zelf; 4 recepten

door Marieke
Zelf ijs maken; 4 recepten

Wie lust er nu geen ijsje! Niet alleen kinderen lusten elke dag wel een ijsje, als je de rijen bij de ijssalons ziet dan merk je dat een ijsje er ook bij veel volwassenen wel in gaat. Vooral in bij zonnig, wam weer lijken de rijen eindeloos te zijn. Maar wist je dat je heel makkelijk zelf de lekkerste ijsjes kunt maken? In dit artikel laten we je 4 overheerlijke recepten van ijs zien! Makkelijke recepten, waarmee ook veel kinderen zelf aan de slag kunnen!

Yoghurtijs met fruit

Met slechts 3 ingrediënten kun je al smaakvol ijs op tafel zetten. Een van de ingrediënten is diepvriesfruit. Welk fruitsoort je kiest mag je helemaal zelf weten. Kies wat jij het lekkerst vindt, of wat het meest past bij het seizoen.

Ingrediënten

  • 500 gram fruit uit de diepvries (bijvoorbeeld mango, aardbei of framboos)
  • 300 gram yoghurt Griekse stijl
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze

  • Doe het bevroren fruit, de yoghurt en de honing in een blender. Laat het zo’n 4 minuten draaien.
  • Je kunt het direct serveren, maar ook opnieuw invriezen.
  • Vries je het ijs in om het op een later moment te eten? Laat het dan eerst een klein beetje ontdooien om er bolletjes van te kunnen scheppen.

Fruitijsjes in een vormpje

Ook bij deze ijsjes kun je zelf bepalen welke fruitsoorten je kiest. Wel heb je ijsvormpjes nodig waarin je ‘ijs op een stokje’ kunt maken. Deze vormpjes zijn vele malen herbruikbaar, dus je kunt keer op keer deze ijsjes maken, steeds met andere fruitsoorten.

Ingrediënten

  • 2 soorten fruit
  • Blender

Bereidingswijze

  • Maak een van de fruitsoorten schoon en pureer het fruit in de blender of met een staafmixer.
  • Doe dit hetzelfde met de tweede fruitsoort.
  • Vul de ijsvormpjes met de twee soorten fruit. Vul eerste de ene helft met het ene fruitsoort en de andere helft met de andere. Je kunt bijvoorbeeld ook een ijsje in laagjes maken door de vormpjes om en om met een klein laagje fruit te vullen.
  • Het mooiste effect krijg je door twee verschillende kleuren fruit te kiezen, bijvoorbeeld mango en aardbei, of perzik en framboos. Het kan allemaal.
  • Steek de stokjes in de gevulde vormpjes en plaats deze in de houder in de diepvries. Vanaf nu zul je een paar uurtjes geduld moeten hebben tot ze goed zijn.

Kant-en-klare vruchtenyoghurt

Wil je helemaal makkelijk doen? Dan kun je een emmer of een pak vruchtenyoghurt kopen en daarmee je ijsvormpjes vullen. Zo kun je in de supermarkt bijvoorbeeld kiezen voor perzikyoghurt, aardbeienyoghurt, stracciatellayoghurt, vanilleyoghurt, bosvruchtenyoghurt en nog veel meer. Vul ijsvormpjes op de manier zoals in het recept hierboven beschreven. Plaats ze in de diepvries en na een paar uurtjes heb je heerlijke frisse yoghurtijsjes.

Roomijs

Wil je een lekkere volle bak met roomijs? Met slechts 3 ingrediënten kun je al roomijs maken. Zonder ijsmachine. Het leuke van dit recept is dat het de basis vormt voor diverse variaties. Zo kun je bijvoorbeeld stukjes fruit, stukjes chocolade, kokos, after eight, stukjes oreo, bastogne, stroopwafel of andere koekjes erdoor mengen. De variaties zijn eindeloos.

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Theelepel vanille-extract

Bereidingswijze

  • Klop de slagroom stijf
  • Voeg de gecondenseerde melk en de vanille-extract toe aan de slagroom en spatel het rustig door elkaar.
  • Giet het mengsel in een afsluitbare bak, doe het deksel erop en plaats deze bak in de vriezer.
  • Laat het mengsel minimaal 6 uur hard worden totdat het ijs is.
  • Wil je het ijs serveren? Dan kun je het ijs het beste 10 minuutjes van tevoren eruit halen. Dan kun je er makkelijker bolletjes van scheppen.

Wat is jouw favoriete ijssoort?

Lees ook: Waarom je je baby nooit honing mag geven!
Lees ook: De lekkerste pannenkoekenvariaties maak je zelf

Related Articles