You are here: Home » Gezond » De beste tip om van bedwantsen af te komen

De beste tip om van bedwantsen af te komen

door danny
Afkomen van bedwantsen

Je bent wakker geworden met jeukende rode bultjes op benen, buik en rug. Het zou kunnen dat die veroorzaakt zijn door bedwantsen. Nog nooit van gehoord? Dan is het tijd om ermee kennis te maken. Niet persoonlijk natuurlijk, dat zouden we je niet toewensen. Nee, op papier. Of scherm eigenlijk. Hier lees je alles over bedwantsen en waarom je die NIET in je bed wilt.

 Je neemt bedwantsen zelf mee!

Bedwantsen komen nooit zomaar je huis binnengewandeld. Je brengt ze zelf mee naar binnen. Jij, je gezinslid of een gast. Misschien vanaf een vakantieadres, vanuit het ziekenhuis of door middel van een leuk vintage itempje dat je in de kringloopwinkel hebt gekocht. Als je slaapt in een vreemd, met bedwantsen besmet bed, met je reistas bij de hand, dan kunnen ze zo je tas in kruipen. Bedwantsen, nimfen (hun baby’s) en eitjes kunnen ook in tweedehands artikelen zitten die je voor je slaapkamer hebt aangeschaft.

Bedwantsen leven van jouw bloed

Bedwantsen zijn kleine, platte insecten, maximaal een halve centimeter groot. Ze leven rond een bed. Wiens bed dat is, maakt niet uit. Zolang het bed maar regelmatig beslapen wordt, want bedwantsen hebben de mens nodig om te overleven. Zodra iemand in het bed slaapt komen de bedwantsen en hun nimfen tevoorschijn. Ze kruipen op de persoon en zetten, liefst op een zachte plek, hun snuit in de huid. Ze spuiten direct een licht gif in zodat de slapende persoon niet voelt dat er bloed wordt gezogen.

Van 1 tot 100 of misschien wel 1000

Bedwantsen

Eenmaal volgevreten laat de bedwants los en zoekt waggelend zijn schuilplaats op. Als de bedwants voldaan is, wil het beestje zich voortplanten. Een bevrucht vrouwtje legt zo’n 18 weken weken lang 5-8 eieren per dag. De eitjes komen binnen 4-12 dagen uit, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Je snapt het al: voor je er erg in hebt, heb je met een ware bedwantsenplaag te maken.

De beste tip tegen bedwantsen

 

Bedwantsen zelf bestrijden is eigenlijk onbegonnen werk. Met vaak en grondig stofzuigen en veel schoonmaken kun je een heleboel bedwantsen opruimen, maar als je ze niet allemaal vindt en uitroeit, inclusief nimfen en eitjes, krijg je de bedwantsenplaag niet onder controle. Er moet dus rigoureus ingegrepen worden en eigenlijk kan alleen de gecertificeerde ongediertebestrijder dat. Hij heeft de vakkennis, de ervaring, de apparatuur en de middelen om een bedwantsenplaag te bedwingen. Heb je sterk het vermoeden bedwantsen in je slaapkamer te hebben, aarzel dan niet te lang en schakel een expert in!

Related Articles