You are here: Home » Baby & Kids » Opruimen; Zo houd je de kinderkamer wel netjes!

Opruimen; Zo houd je de kinderkamer wel netjes!

door Marieke
De kinderkamer opruimen; zo doe je dat

Je hebt een prachtige kamer voor je zoon of dochter ingericht! Alles is netjes en ziet er perfect tot in de puntjes uit. Een dag later stap je de kinderkamer in en je ziet dat van ‘netjes’ absoluut geen sprake meer is. Pyjama op de grond, bed niet opgemaakt, in de hoek een hoopje kleren en speelgoed slingert overal heen. Heb je daar nu zo je best voor gedaan? vraag je je af. Kunnen kinderen niet even zelf hun speelgoed opruimen? In dit artikel geven wij je 5 tips hoe je de kinderkamer enigszins netjes en opgeruimd kunt houden.

Opbergkast met manden

Voor kinderen is het niet handig als je een hoge kast in de slaapkamer hebt staan. Kinderen kunnen zelf niet bij de hoogste planken als ze speelgoed willen pakken. Kies bijvoorbeeld voor een vakjeskast van 2 vakjes hoog waarin je manden schuift. De manden zijn in allerlei kleuren en met allerlei motieven verkrijgbaar, zodat het altijd perfect bij de kamer van je zoon of dochter past. In de manden kun je allerhande speelgoed gesorteerd opbergen. Voor een kind is het dan meteen ook duidelijk in welke mand iets opgeborgen moet worden. Bovenop de kast kun je mooie kussentjes plaatsen of iets anders waardoor het kamertje helemaal gezellig wordt.

Vakkenkast met manden voor het opruimen van speelgoed

Opbergzakken

De opbergzakken zijn helemaal in; er zijn opbergmanden van canvas, maar ook van zeer stevig duurzaam papier. In deze manden kan allerlei speelgoed in worden opgeborgen. Je kunt deze manden ook gebruiken als wasmand. Laat je kind daar elke avond zijn vuile kleren in doen en je hebt geen last meer van rondslingerende kleren.

Boekenkast

Heb jij een boekenwurm in huis en liggen er door het hele huis boeken te slingeren? Ga eens op zoek naar een leuke creatieve oplossing voor alle boeken. Pinterest staat vol met leuke, creatieve ideeën als het gaat om boekenplanken en boekenkasten voor de kinderkamer. Wij weten zeker dat je daar wat leuks tussen gaat vinden wat zeer geschikt is voor de kamer van je zoon of dochter. Ook leuk om samen met je zoon of dochter iets te bedenken voor de grote hoeveelheid boeken.

Hoogslaper

Wil je meer ruimte creëren op de kinderkamer? Overweeg dan eens een hoogslaper. Onder de hoogslaper creëer je dan ontzettend veel ruimte voor bijvoorbeeld een bureau (afhankelijk van de hoogte van de hoogslaper), een gezellig zithoekje, of een kastje waar je speelgoed kunt opruimen.

Onder de hoogslaper kun je speelgoed opruimen

Lees ook: Met deze 6 tips voorkom je spullen die kwijt raken

Ladenkast

Een ladekast is ideaal voor het opbergen van kleren. Kies voor een kast met meerdere lades. Een lade voor ondergoed en sokken, die je weer op een handige manier kunt sorteren in opbergvakjes of manden. De tweede lade is bijvoorbeeld voor alle truien en T-shirts en de onderste lade voor broeken en/of rokjes. Zo is ook de kleding van je kinderen fijn gesorteerd en kan ook je kindje zelf de kleding uit de lade pakken en zichzelf aankleden.

Nog een laatste tip: hoe beter het speelgoed en de andere spullen is georganiseerd in de kinderkamer, hoe makkelijker het voor kinderen wordt om zelf op te ruimen en het op de juiste plek op te ruimen. Vanaf een jaar of 2 kunnen kinderen leren om zelf hun speelgoed op te ruimen. Als jij daarvoor de juiste instructies en faciliteiten biedt, dan wordt opruimen een fluitje van een cent en blijft de kinderkamer zeer netjes. Wen kinderen ook aan om direct op te ruimen als ze klaar zijn met spelen en het volgende willen pakken.

 

Related Articles