You are here: Home » Gezond » 6 tips om binnen no-time te genezen van een verkoudheid

6 tips om binnen no-time te genezen van een verkoudheid

door Jaro
verkoudheid-genezen-blogo-2

Help, je hebt een verstopte neus en je keel doet pijn. Niets ernstigs, maar je wilt zo snel mogelijk van je verkoudheid genezen. Hoe sneller je genezen bent, hoe beter. Maar hoe kun je nu het beste een verkoudheid behandelen? Wij hebben 6 tips op een rijtje gezet waarmee je je verkoudheid kunt genezen zonder medicijnen!

Verkoudheid genezen

Een verkoudheid is niets ernstigs en iedereen heeft er weleens last van. In feite is een verkoudheid een ontsteking van het slijmvlies in je neus en de bijholten van je keel. De gemiddelde Nederlander wordt tussen de 2 en 5 keer per jaar verkouden. Erg vervelend als die verkoudheid net op komt spelen wanneer je bijvoorbeeld een belangrijke bespreking hebt op werk. Gelukkig zijn er manieren om je verkoudheid snel te genezen. Je kunt zelfs van een verkoudheid genezen in 1 dag. Hoe pak je dit aan? Hieronder 6 tips!

verkoudheid-genezen-blogo

1 Douchen

Douchen is iets wat je waarschijnlijk al meerdere malen per week doet. Wanneer je verkouden bent is het extra belangrijk om veel te douchen. En dan het liefst zo warm mogelijk. Het warme water heeft als het ware een stomend effect. Dit zorgt ervoor dat je neus minder verstopt aanvoelt en het ademen zal makkelijker gaan. Een schoon lichaam zorgt er ook nog eens voor dat je een frisser gevoel krijgt.

2 Vlierbessensiroop

Een natuurlijk middeltje om verkoudheid te genezen is vlierbessensiroop. Dit goedje werkt tegen virussen en voorziet daarnaast je immuunsysteem van een boost. Je hoeft hier echter geen glazen vol van weg te tikken. Drie keer per dag twee theelepeltjes en je zult zien dat je verkoudheid zo over is! Je kunt vlierbessensiroop kopen bij sommige supermarkten en bij de meeste biologische winkels.

3 Sporten

Wanneer je je niet zo goed voelt, is sporten waarschijnlijk het laatste wat je wilt doen. Toch is het goed om te bewegen als je verkouden bent. Hier krijg je meer energie van én je gaat er dieper van in- en uitademen. Dit is weer goed voor je verstopte neus! Bovendien is frisse lucht ook erg bevorderlijk voor je verkoudheid.

4 Drinken

Wanneer je verkouden bent, zal je keel ook goed pijn doen. Met een beetje pech zullen je klieren op gaan zetten, wat ervoor zorgt dat je moeilijk kunt slikken. Een manier om dit te genezen: drinken! En dan bedoelen we geen alcoholische versnapering. Nee, hiermee bedoelen we het drinken van water of thee. Zo beperk je het risico op uitdrogen en zal het slijm in je keel en neus sneller verdwijnen. Zorg dat je in ieder geval 2 liter water per dag drinkt, dan zit je goed!

5 Neusspray

Een andere optie om die verstopte neus tegen te gaan is door middel van een neusspray. Je hoeft niet eens een neusspray met een chemisch goedje te gebruiken, maar de simpele neusspray met zoutoplossing werkt ideaal. Dit kun je eventueel ook zelf maken door afgekookt water te mengen met een beetje zout. Goed roeren en vervolgens via je neus naar binnen snuiven. Zo kun je makkelijker ademen door je neus en beter functioneren. Bovendien voorkom je hiermee dat je snot en slijm zich ophoopt in je neusholtes.

6 Wees hygiënisch

Deze laatste tip is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen: let op je hygiëne! We snappen dat je neus waarschijnlijk ontiegelijk jeukt op het moment. Probeer toch niet te veel aan je gezicht te zitten met je handen. Probeer je handen meerdere keren per dag goed te ontsmetten en hoest altijd met je hand voor je mond. Hetzelfde geldt overigens voor niezen. Het beste kun je gebruik maken van zakdoeken om besmetting van de mensen om je heen te voorkomen.

En? Ben jij van je verkoudheid genezen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles