You are here: Home » Zakelijk » 5 geweldige voordelen van thuiswerken

5 geweldige voordelen van thuiswerken

door Jaro

Als zzp’er ben je op veel vlakken bevoorrecht. Zo kun je vaak je eigen werktijden bepalen en werken veel zzp’er vanuit huis. Naast zzp’ers werken ook steeds meer mensen in loondienst parttime vanuit huis. Maar wat zijn de voordelen van thuiswerken? En waarom thuiswerken?

Voordelen van thuiswerken

Waarom thuiswerken? Er zitten zowel voor- en nadelen verbonden aan thuiswerken. Zo kunnen sommige zzp’ers zich thuis minder goed concentreren. Ook kunnen werk en privé dwars door elkaar heen lopen als je thuis werkt. Thuiswerken heeft dus voordelen en nadelen. In dit artikel focussen we ons op de voordelen van thuiswerken. Want vanuit huis werken brengt vele voordelen met zich mee. Wij hebben er 5 op een rijtje gezet!

1 Je bent productiever als je thuiswerkt

Wanneer je aan het werk bent is het natuurlijk fijn om zo productief bezig te zijn. Zo werk je sneller en kun je vervolgens weer meer tijd besteden aan dingen die je in je vrije tijd doet. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat meer dan driekwart van de mensen thuis productiever is dan op werk. Geen collega’s om je heen die je kunnen storen, je kunt gewoon je eigen muziek luisteren én je bent veelal alleen wat de productiviteit dus ten goede komt.

2 Thuiswerken bespaart je tijd

Hoeveel mensen staan dagelijks in de file onderweg naar werk. Of hoeveel mensen zitten uren per dag in de trein of de bus om op hun werk te komen. Wanneer je dit uitrekent voor een jaar dan kom je tot dagen of zelfs weken in een voertuig. Wanneer je vanuit huis werkt dan hoef je jezelf niet te verplaatsen naar kantoor. Hiermee bespaar je dus op dagelijkse basis kostbare tijd. Ook hoef je je nooit meer zorgen te maken of je wel op tijd thuis komt ’s avonds.

voordelen-van-thuiswerken

3 Combineer privé en werk

Wanneer je op kantoor werkt dan moet je ’s avonds wanneer je thuiskomt alle huishoudelijke klusjes nog gaan doen. Als je thuiswerkt dan kun je dit prima combineren. Na de lunch even de was in de wasmachine en tijdens je koffiepauze hang je het op. Hetzelfde geldt voor de hond uitlaten, het doen van de afwas, noem maar op. Ideaal en voldoende pauzes zorgen ook weer voor een verhoogde productiviteit.

4 Ultiem comfort

Een van de andere voordelen van thuiswerken is het comfort. Je kunt dragen wat je wilt, zitten waar je maar wilt zonder dat je je anders voor moet doen voor anderen. Als jij de hele ochtend in je badjas wilt werken dan kan dit gewoon. Voel jij je een beetje ziekjes? Dan kun je ook met een dekentje op de bank wat werk verzetten. 

5 Flexibele werkuren

Wanneer je op kantoor werkt dan ben je gebonden aan vaste uren. Je kunt niet ’s avonds om 10 uur nog even naar kantoor om wat werk te verrichten. Werk je vanuit huis, dan kun je dit helemaal zelf bepalen. Ben jij geen ochtendmens? Dan kun je ervoor kiezen om ’s ochtends wat langer te blijven liggen, even gaan sporten en na de lunch gaan werken tot ’s avonds laat. Kortom, thuiswerken is erg flexibel!

Zo, dit waren de voordelen van thuiswerken. Werk jij altijd op kantoor? Of werk je liever thuis? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles