You are here: Home » Wonen » Zo kies je de ideale eettafel voor jouw gezin

Zo kies je de ideale eettafel voor jouw gezin

door danny
Zo kies je de ideale eettafel voor jouw gezin

Wat is een gezinswoning zonder een goede eettafel? Het is vaak het middelpunt van de benedenverdieping. Het wordt gebruikt om met z’n alle aan te eten, maar ook voor andere activiteiten zoals werken en knutselen. Kortom: dit meubelstuk in je woonkamer of eetkamer is ontzettend belangrijk. Neem daarom echt de tijd als je een nieuwe tafel gaat aanschaffen. Hieronder lees je een handig stappenplan om de ideale eettafel te vinden voor jouw gezin.

Stap 1: Bepaal de afmeting van de eettafel

Begin altijd met het bepalen van de afmetingen. Wat is de ideale lengte en breedte van jouw nieuwe eettafel? Meet de ruimte waar het meubelstuk komt te staan op en probeer in te schatten welk formaat het mooiste is. Houd daarnaast rekening met het gewenste aantal zitplaatsen, de verschillende functies van de eettafel en jouw persoonlijke situatie. Heb je een klein gezin, maar komt er wel regelmatig veel bezoek over de vloer om gezellig te dineren? Dan kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een groot formaat.

Stap 2: Kies de ideale vorm

Ideale vorm eettafel

Afbeelding: Giga Meubel

Een langwerpige, rechthoekige tafel is vaak een voor de hand liggende keuze. Maar vergeet zeker niet om ook te kijken naar de andere opties. Een ovale of ronde tafel kan de ruimte heel sfeervol maken. Tip: Kijk eens naar het ruime assortiment met eettafels van Giga Meubel. Zij verkopen prachtige producten in allerlei verschillende stijlen. (Op de bovenstaande afbeelding zie je de trendy ‘Jack’ eettafel van 150cm.) Je kunt jouw perfecte eettafel eenvoudig online bestellen of even bekijken in een van de showrooms.

Stap 3: Kijk naar de stijl van de eettafel

Nu je een idee hebt van het ideale formaat en de vorm, kun je gaan kijken naar de verschillende stijlen. Welke look past het beste bij jouw interieur? Welke kleuren en materialen spreken je het meeste aan? Doe vooral eerst veel inspiratie op voordat je een keuze maakt.

Stap 4: Verdiep je in het onderhoud

Onderhoud eettafel

Denk goed na of een bepaald materiaal past bij jouw situatie. Is het geen probleem om extra voorzichtig te zijn of kies je liever voor een krasbestendige en onderhoudsvriendelijke tafel? Een onbewerkt houten tafelblad is bijvoorbeeld lastig schoon te krijgen na een ongelukje. De meeste gezinnen kiezen daarom voor een kunststof tafel met houtlook.

Stap 5: Test het met eetkamerstoelen

Als laatste check is het slim om de tafel uit te proberen met de eetkamerstoelen. Is dit niet mogelijk? Meet dan de hoogte van jouw huidige of nieuwe stoelen nauwkeurig op. Dan kun je online of in de showroom de zithoogte vergelijken met de eettafel. Het zou natuurlijk zonde zijn als de stoelen en tafel helemaal niet bij elkaar passen. 

Related Articles