You are here: Home » Zakelijk » Buiten aan het werk? Zo blijf je warm en droog!

Buiten aan het werk? Zo blijf je warm en droog!

door danny
Buiten aan het werk Zo blijf je warm en droog

Ons land kent vanwege de ligging aan zee een redelijk gematigd klimaat. Toch betekent dat niet dat we geen aparte kleding en schoenen voor de seizoenen nodig hebben. Zeker nu we vanwege de coronapandemie extra goed op onze gezondheid moeten letten, is het belangrijk kleding en schoenen te dragen die passen bij het seizoen. En nu de meteorologische winter net begonnen is, mogen kleding en schoeisel die je warm en droog houden en beschermen tegen wind niet ontbreken. Werkkleding voor de winter wordt soms door de werkgever verschaft, maar soms moeten medewerkers er zelf voor zorgen.

Een winterjas, -schoenen en -accessoires

Een winterjas, -schoenen en -accessoires

Breng je ook ‘s winters veel tijd buiten door, omdat je in de buitenlucht werkt? Dan is het belangrijk speciale winterkleding, -schoeisel en -accessoires te dragen. Deze vormen de eerste barrière tegen bijtende kou, ijzige wind, sneeuwval en mintemperaturen. Het is dus erg belangrijk dat deze water- en winddicht zijn.

En dat is precies wat de winterjassen van Engelbert Strauss zijn. Omdat verschillende omstandigheden en smaken om verschillende winterjassen vragen, zijn er diverse modellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een functioneel 3-in-1 jack, een winterparka, een softshelljack, een winterjack of een winter-veiligheidsjack.

Je schoenen beschermen je voeten tegen direct contact met water, ijs of sneeuw. Deze moeten dus water- en winddicht zijn, maar wel ademen om zweetvoeten te voorkomen. Ook erg belangrijk? Een goed profiel onder de zolen! Water, ijs en sneeuw zorgen snel voor een gladde ondergrond, en antislip zolen voorkomen kwetsuren door uitglijden.

Wil je van top tot teen (of vinger) goed beschermd tegen weersinvloeden buiten kunnen werken? Vergeet dan tot slot winteraccessoires zoals een muts en winterwerkhandschoenen niet.

Tip: goede winterkleding, -schoenen en -accessoires zijn natuurlijk ook uitermate belangrijk als je in de winter veel in de buitenlucht sport, of bijvoorbeeld op skivakantie gaat!

Laagjes onder een winterjas

Een verdere goede bescherming tegen weersinvloeden krijg je door meerdere lagen over elkaar heen te dragen. Zo kun je bovendien gemakkelijker je outfit aanpassen aan de temperatuur. Bijvoorbeeld stoffen als fleece en wol als onderlaag bieden goede bescherming tegen lage temperaturen, regen en wind. Mocht het echt heel erg hard gaan vriezen, zoals afgelopen winter toen er een week lang sneeuw lag en je kon schaatsen? Dan kun je ook overwegen om speciale functionele thermo-onderkleding aan te trekken.

 

Verschillende lagen kleding over elkaar heen doen is overigens niet alleen in de winter een goed idee. Mensen die in de tussenseizoenen, de lente of herfst, buiten aan het werk zijn wordt vaak aangeraden meerdere lagen zomer werkkleding over elkaar heen te dragen. De kledinglagen beschermen ook hier goed tegen eventuele frisse temperaturen of wind, maar kunnen ook gemakkelijk uitgetrokken worden zodra het warmer wordt.

Related Articles