You are here: Home » Uncategorized » Thuiswerken: 4 tips om dit op de juiste manier aan te pakken!

Thuiswerken: 4 tips om dit op de juiste manier aan te pakken!

door Jaro
thuiswerken-tips

We leven in rare tijden… We zitten middenin een pandemie en om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, werken veel mensen vandaag de dag vanuit huis. Thuiswerken lijkt ideaal, want je kunt zelf bepalen welke kleren je draagt, waar je werkt en wanneer. Toch is het ook best lastig om productief te werken vanuit huis als je dit niet gewend bent. Zo is thuiswerken met kinderen of thuiswerken met een baby in huis best een opgave. Hoe pak je dit nu aan? Hoe zorg je dat je productief kunt werken vanuit thuis? Wij hebben een aantal thuiswerken tips op een rijtje gezet!

Thuiswerken

Werken vanuit huis klinkt als een droom, maar veel mensen hebben hier moeite mee. Thuis is het toch net iets lastiger om je te concentreren. Ook krijgen veel mensen last van luiheid en zijn ze thuis minder productief. Met een paar handige tips wordt thuiswerken voor jou een eitje. Wij hebben 4 tips op een rijtje gezet!

1 Bureau inrichten thuis

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een lekker plekje hebt om te werken. Een bureau inrichten thuis is dus een absolute must. Dit kan zijn in een aparte kamer, maar ook prima in de woonkamer of de slaapkamer. Het thuiskantoor inrichten doe je als volgt:

  • – Kies voor een goed en stevig bureau
  • – Schaf een goede bureaustoel aan
  • – Zorg voor genoeg licht
  • – Kies een rustig plekje in huis
thuiswerken

 2 To-Do lijstje

Een tweede tip: maak elke dag een to-do lijstje. Doe dit het liefst voordat je naar bed gaat. Dus elke avond maak je een lijst met dingen die je de volgende dag gaat doen. Leg de lat niet te hoog en probeer niet te veel dingen op je lijstje te zetten. Wees realistisch. Zo motiveer je jezelf en ga je elke dag met een voldaan gevoel weer naar bed. Op werk heb je waarschijnlijk een manager die over je schouder meekijkt en wordt je minder snel afgeleid. Thuis is dit wel anders, dus een het maken van een to-do lijst (en je hier ook aan houden) is een echte must!

3 Spreek vaste tijden af

Vanuit huis werken komt met veel vrijheid, zo ook het zelf bepalen van je werktijden. Als je alleen woont kun je dit prima doen. Wanneer je een gezin hebt dan is dit wel anders. Jouw partner en ook de kinderen als je die hebt zijn in deze tijden ook thuis. Dan is het wel fijn als jij vaste tijden aan het werk bent en dit ook naar je gezinsleden communiceert. Spreek bijvoorbeeld af dat elke dag tussen negen en twaalf en tussen twee en zes niemand jou mag storen. Zo kun je productief werken vanuit huis én ook nog tijd met je gezin doorbrengen.

4 Behoud contact met je collega’s

Wanneer je normaliter op kantoor werkt, dan zit je de hele dag met collega’s om je heen. Nu je plots vanuit huis moet werken, dan zit je natuurlijk helemaal in je eentje. Je kunt weliswaar via email contact hebben met collega’s, maar soms moet je echt even overleggen. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen. Zo kun je apps zoals Google Hangouts, Skype en Zoom gebruiken om een op een met je collega’s te videobellen. Ook kun je op deze manier gewoon vergaderen met meerdere mensen tegelijk. 

Zo, hopelijk helpen bovenstaande thuiswerken tips jou om vanuit huis geconcentreerd te werken. Werken vanuit huis is niet voor iedereen, maar als je het goed aanpakt, kun je erg productief werken vanuit je thuiskantoor! Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles