You are here: Home » Wonen » Industriële lampen in je huis, zo 2019!

Industriële lampen in je huis, zo 2019!

door Constance

Sommige woontrends komen en gaan als een wervelwind, maar de industriële woontrend is een blijvertje gebleken.

De basis van de industriële woontrend is stoer, robuust en minimalistisch, en daardoor is deze woontrend eigenlijk heel gemakkelijk te combineren met diverse andere woonstijlen en woningen. Want zowel in een moderne nieuwbouw woning als in een oud herenhuis of verbouwde boerderij kan je met deze woonstijl uit de voeten.

Hoe combineer je deze stijl?

Meestal voeren in een industrieel interieur donkere kleuren de boventoon, maar je kan prima lichte en donkere kleuren met elkaar combineren. Bijvoorbeeld een donkere kast en tafel in combinatie met een lichte bank of fauteuil. En de huidige ‘fluweel’ trend geeft een mooi contrast en tegelijkertijd een zachte uitstraling. 

Industriële verlichting

Natuurlijk is ook goede verlichting essentieel, en met industriële lampen zet je de puntjes op de i in je huis. Zo bepaal je de juiste sfeer en geef je je woning een industriële look. Er zijn verschillende type industriële lampen, zoals wandlampen, vloerlampen en zelfs tafellampen.

Nu denk je waarschijnlijk gelijk aan een stoere hanglamp (of hanglampen) boven je eettafel. Een grote staande vloerlamp met een robuuste kap kan je op meerdere manieren neerzetten, zoals in je zithoek, naast je bank of fauteuil zodat je lekker kan lezen, maar hij is ook heel goed neer te zetten naast je eettafel zodat de tafel mooi verlicht wordt.

Wil je eens geen hanglamp, of zit er nu niet op de juiste plek een aansluiting in het plafond? Dan zijn er ook stoere tafellampen, en deze kan je prima neerzetten op een bijzettafel. En als je een aantal bijzettafels bij elkaar zet, geef je je huis gelijk een wat zachtere look. 

En in een stoere industriële lamp hoort een bijzondere LED lamp, want de tijd dat een LED lamp altijd wit was, ligt ook al weer een tijd achter ons. Er zijn LED lampen gemaakt van goudkleurig glas of een titanium coating en hierdoor is ook een dimmer niet meer nodig.

Related Articles