You are here: Home » Baby & Kids » Kinderen zindelijk krijgen, hoe doe je dat?

Kinderen zindelijk krijgen, hoe doe je dat?

door danny
Kinderen zindelijk krijgen, hoe doe je dat

Voor ouders die dit lezen zal dit niet nieuw zijn. De zindelijkheid van je kinderen, iets wat niet snel genoeg kan gaan, maar helaas niet van een leien dakje gaat. Want, waar begin je en wat doe je op het moment dat je kind het gewoon niét lijkt te snappen? Daarnaast is de met name de hamvraag: waar haal je als ouders het geduld en het doorzettingsvermogen vandaan om je kind zindelijk te krijgen?

Luiers

De eerste levensjaren van je kind ben je er nog niet mee bezig. Baby’s beginnen in de luiers en dit houden ze de eerste jaren ook goed vol. De afgelopen decennia ‘s hebben luiers een grote ontwikkeling doorgemaakt. Zo was het vroeger heel normaal om hydrofiele luiers te gebruiken voor je baby, maar wordt er nu vooral gebruik gemaakt van wegwerpluiers.

Er is een breed scala van deze wegwerpluiers op de markt. Zo heb je GhaZoo luiers, die van goede kwaliteit zijn en niet geheel onbelangrijk dermatologisch zijn getest.

Luierabonnementen

Je kunt tegenwoordig zelfs een abonnement afsluiten voor luiers, iets wat vroeger écht niet tot de mogelijkheden behoorde. Deze ontwikkeling van luiers zorgt er echter ook voor dat kindjes een vieze broek niet direct als vervelend ervaren. Dit aangezien de nieuwste luiers een hoog absorptievermogen hebben en dus meerdere plasjes van jouw kindje, prima kan handelen. Kinderen worden hierdoor lui en hebben niet direct de behoefte om zindelijk te worden. Dit maakt ook dat het lastiger wordt om je kind zindelijk te krijgen aangezien het op deze manier, enorm veel geduld vergt van jou als ouder.

Stappenplan

Het belangrijkste is om de tijd te nemen voor het zindelijk krijgen van je koters. Oefening baart kunst en jouw kleintje moet voldoende tijd krijgen om het zindelijk worden onder de knie te krijgen. Er moet genoeg tijd en ruimte zijn om te oefenen, fouten te maken en te herhalen. Wat dan ook veelal aangeraden wordt, is om het oefenen met zindelijkheid in te plannen in een vakantie. Wat ook enorm handig kan zijn is het oefenen in de zomermaanden. Jouw kleintje kan dan heerlijk in zijn of haar onderbroekje rondlopen en op zijn/haar gemak gebruik maken van het potje of de wc.

Doorzetten, doorzetten en doorzetten

Doorzetten, doorzetten en doorzetten

En lieve ouder als je dit leest: doorzetten is het allerbelangrijkste. Jouw kleintje rekent op jou en jij bent dan ook voor een groot deel verantwoordelijk voor het zindelijk worden van jouw kind. Wees niet te streng voor jezelf en vooral ook niet voor jouw kleintje. Fouten maken mag, onthoudt dat. Het wispelturige leven met een kleintje bestaat uit vallen en opstaan. Uiteindelijk zullen ook bij jou, de luiers uit de kast verdwijnen.

Related Articles