You are here: Home » Baby & Kids » Tastbare herinneringen aan je zwangerschap

Tastbare herinneringen aan je zwangerschap

door Marieke
Herinneringen zwangerschap

9 maanden lang ben je zwanger geweest van je kindje. Na de bevalling kun je op en top genieten van je kleine. En hoewel het fijn is dat je van die buik die in de weg zit af bent, kun je een zwangerschap toch best missen. Je mist de schopjes die je in je buik kunt voelen en je mist het idee dat er in je buik een piepklein wondertje groeit. Alle kwalen kun je missen, maar dat stukje van je zwangerschap zijn mooie herinneringen die je wilt koesteren. Herinneringen die je het liefst zou willen vastleggen. In dit artikel geven wij je een aantal ideeën voor een prachtige en tastbare herinneringen aan je zwangerschap.

Het laten maken van een gipsbuik

Wist je dat je je buik in kunt laten gipsen? Op deze manier kun jij je buik ‘vastleggen’ in het gips. Dit gipsen model kun je op een prachtig plekje in je huis neerzetten en daarmee brengt het je altijd in herinnering aan je zwangerschap. Dit model van je buik van gips kun je het beste laten maken als je rond de 34 weken zwanger bent. Op dat moment is de buik mooi dik en draag je je buik ook mooi naar voren. Dit model kun je wit houden, maar je kunt het ook mooi laten beschilderen of mozaïeken.

Elke week een foto maken

Een ander prachtig idee is om elke week een foto van je buik laten maken. Elke week, op dezelfde dag van de week, op dezelfde plek in je huis of in je tuin. Laat een foto van de zijkant van je buik maken. Als je zo rond de 40 foto’s hebt, van elke week één, dan kun je daar een prachtige collage van maken, van week tot week.

Deze tastbare herinnering is er wel een die je 9 maanden lang elke week moet volhouden. Lukt dat je niet? Kies er dan voor om op elke 1e dag van de maand een foto te maken. Schrijf het desnoods in je agenda.

Fotoschoot

Een fotoshoot door een professionele fotograaf is natuurlijk altijd de moeite waard. Je hebt prachtige foto’s in een mooi album die je van tijd tot tijd door kunt bladeren. Of je hangt een prachtige foto in de woonkamer of je slaapkamer. Ook nu weer is een handig moment als je zo rond de 34 weken zwanger bent. Ben je blij met de fotograaf en de shoot? Dan kun je deze zelfde fotograaf nog eens inhuren voor een newborn fotoshoot. Daarmee heb je tastbare herinneringen aan die onvergetelijke eerste weken van je baby.

Lees ook: 5 veel gestelde vragen over berg bij je baby

Schijf 9 brieven

Wil je je kindje echt iets waardevols meegeven als herinnering aan de zwangerschap? Schrijf dan elke maand een brief aan je nog ongeboren kindje. In een maand kan er ontzettend veel gebeuren en later ben je het allemaal weer vergeten. In een brief kun je vertellen hoe je die afgelopen maand hebt ervaren. Zo kun je beschrijven hoe je je voelt, hoe de controle bij de verloskundige of gynaecoloog ging, hoe nieuwsgierig je bent naar je kindje, wanneer je de baby voor het eerste voelde schoppen, en nog veel meer. Deze stapel brieven kun je bijvoorbeeld aan je kind geven op het moment hij/zij op zichzelf gaat wonen, gaat trouwen of bijvoorbeeld op zijn of haar 18e verjaardag.

Invulboek

Er zijn diverse invulboeken verkrijgbaar; een kraambezoekboek, een oppasboek, een eerstelevensjaarboek, als je niet oppast heb je tientallen invulboeken. Ontzettend leuk natuurlijk. Er is ook een zwangerschapsinvulboek verkrijgbaar. Deze kun je 9 maanden lang invullen en op deze manier heb je alles wat je wilt onthouden compleet in één dagboek. Ideaal!

Lees ook: Zwangerschapsmisselijkheid; dit kun je ertegen doen
Lees ook: Wat betekent de Apgar-score?

Related Articles