You are here: Home » Baby & Kids » Als je vakantie in het water valt door regen; 9 tips

Als je vakantie in het water valt door regen; 9 tips

door Marieke
Regen

Je had er zo naar uitgezien; die welverdiende vakantie, genieten van een lekker zonnetje en leuke uitstapjes maken met je gezien. Maar het gaat anders. Je vakantie valt letterlijk in het water door de vele regen die er valt. De zon is niet te zien en de geplande uitstapjes zijn niet zo leuk op zo’n regenachtige dag. Maar wat ga je dan doen om er toch het beste van te maken? In dit artikel geven wij 9 tips die je met je gezin kunt ondernemen op een regenachtige dag.

Zwemmen

Zwemmen is toch wel een van de favorieten bij de meeste kinderen, maar ook voor volwassenen is het nog leuk. Meestal zit er niet al te ver weg van waar je op vakantie bent toch wel een zwembad, of het nu een eenvoudig zwembad is, of een compleet subtropisch zwembad. Je kunt je er in ieder geval wel een hele dag vermaken. En dan is het voor kinderen vaak ook nog eens superleuk om tijdens lunchtijd een heerlijk patatje of een tosti te eten. En van de regen merk je gelukkig niets.

Indoorspeeltuin

Laat je kinderen los in een indoorspeeltuin en plof zelf neer met een boek of een puzzelboek aan een van de zitjes. Of neem een spelletje mee die je samen met je partner kunt spelen. Kinderen vermaken zich wel in zo’n binnenspeeltuin door te klimmen, te klauteren en te glijden. Die zie je voorlopig niet meer. En jij vermaakt je op deze manier ook wel. En ook nu is het weer een feestje als je tussendoor eventjes wat lekkers haalt bij het restaurantje.

Museum of een ander leuk uitstapje voor binnen

Een dierentuin of pretpark is op een regenachtige dag vaak minder leuk. Maar er zijn ook genoeg uitstapjes die binnen zijn. Talloze musea zijn ook leuk voor kinderen. Ga naar een VVV en zoek leuke uitstapjes voor binnen.

Heb je oudere kinderen? Denk dan ook eens aan bowlen of Glow in the Dark midgetgolf.

Kidsclub

Als je op vakantie bent op een vakantiepark dan worden er heel vaak activiteiten voor kinderen georganiseerd. Laat je kinderen daar aan deelnemen en zij hebben een topdag. En voor jou is het prettig dat je even niet je kinderen zelf hoeft te vermaken.

Overdekt winkelen

Zoek eens een overdekt winkelcentrum in de buurt en ga eens lekker winkelen. Koop een lekker ijsjes, eet bij de bakker een taartje of bestel een lekkere lunch. Zo maak je van een uitstapje die voor kinderen misschien ietsje minder leuk is toch heel gezellig. Of hebben je kinderen nog wat nodig wat betreft kleding of schoolspullen? Ga daar dan naar op zoek, zo hebben de kinderen een doel en komen ze ook nog eens met wat leuks thuis.

De Ikea of Intratuin is ook leuk om met kinderen een bezoek aan te brengen.

Spelletjes spelen

Beter mee verlegen dan om verlegen. Je kunt beter een stapel spelletjes meenemen die je uiteindelijk niet speelt omdat vaker buiten bent dan binnen, dan verlegen zijn om spelletjes en je je verveelt. Als het één dag regent kun je met je gezin je prima vermaken met spelletjes spelen.

Film kijken

Een leuke familiefilm voor het hele gezin, pyjama aan, dekentje om je heen, zak chips of popcorn en het feest is compleet. Ga gezellig een DVD kijken met je hele gezin en maak het compleet met lekkere hapjes. Die gezelligheid vinden kinderen vaak heel fijn.

Spelen in de regen

Regenlaarzen aan, oude kleren aan en hup naar buiten. Of het nu regent of niet. Volwassenen vinden het vaak minder fijn, maar voor kinderen is er niets fijner om in de plassen te stampen en in de modder te spelen. Als je kind weer naar binnen komt, kan het direct onder een warme douche en met schone kleren aan is het weer helemaal opgefrist.

Nog een laatste tip bij regen

Je ziet; er is genoeg te doen op een regenachtige dag. Kijk van tevoren goed naar de weerverwachtingen en stem daar je activiteitenplanning op af. Zie je dat het morgen mooi weer wordt en overmorgen veel regen gaat vallen, dan kies je op de mooiweerdag voor een buitenactiviteit en op de regenachtige dag voor bijvoorbeeld het zwembad.

Wat doe jij op een regenachtige dag tijdens je vakantie?

 

Related Articles