You are here: Home » Baby & Kids » De 5 allerleukste verjaardagscadeaus voor de liefste opa of oma

De 5 allerleukste verjaardagscadeaus voor de liefste opa of oma

door Marieke
De 5 leukste verjaardagscadeaus voor opa en oma

Is opa of oma bijna jarig? Dan is het natuurlijk leuk dat je kindje een persoonlijk cadeautje aan opa of oma geeft. Het is altijd lastig om een leuk en origineel cadeautje te bedenken wat een kleinkind aan zijn of haar opa of oma kan geven. Daar moet jij als vader of moeder vaak bij helpen. In dit artikel noemen we 5 leuke verjaardagscadeaus wat een kleinkind aan zijn of haar opa en oma kan geven.

Zakdoek, theedoek of schort met hand- en voetafdruk

Koop een stoffen zakdoek, een theedoek of een schort in een lichte kleur, zonder motiefje. Met textielstiften kun je een handafdruk of voetafdruk van je kindje overtrekken. Ook met textielverf kun je een hand- of voetafdruk op het stof maken. Wist je dat je met een afdruk van beide voeten een hartje kan vormen? Of de V van LOVE. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je je kindje ook zelf wat op het stof laten tekenen of schrijven. Daarmee heb je een geheel persoonlijk cadeau wat zeker gebruikt gaat worden door opa of oma.

Koekjes bakken

Ga samen met je kindje koekjes bakken (of iets anders) als cadeautje voor opa of oma. Stop de koekjes in een leuk plastic cadeauzakje en voeg er een persoonlijk kaartje bij dat je met een lintje aan het zakje vastniet of vastplakt. Wat zullen opa en oma smullen van de overheerlijke koekjes gebakken door hun eigen kleinzoon- of dochter. Ook jouw kindje zal gloeien van trots wanneer hij het zakje met koekjes overhandigt aan opa en oma.

Voorleesboek of prentenboek

Er zijn een aantal leuke prentenboeken en voorleesboeken verkrijgbaar met als thema ‘opa & oma’. En dat is natuurlijk een onwijs leuk cadeau om aan opa of oma te geven. Hebben ze gelijk een mooi boek in huis om voor te lezen als de kleinkinderen op bezoek zijn of komen logeren. We zetten een aantal voorbeelden op een rijtje:

  • Het opa en oma boek – Auteur: Lenny Duijvelaar en Anjo Geluk
  • Kas bij oma en opa – Auteur: Pauline Oud
  • Het voorleesboek voor de allerliefste oma! – Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder
  • Het voorleesboek voor de allerliefste opa! – Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder
  • Opa en oma Pluis – Auteur: Dick Bruna
  • Ik vind je lief, opa! – Auteur: Jillian Harker en Daniel Howarth
  • Ik vind je lief, oma! – Auteur: Jillian Harker en Daniel Howarth

Samen beleven

Dit cadeau is een van de meeste waardevolle verjaardagscadeaus die je kunt geven. Geef opa en/of oma een cadeaubon voor een dagje uit. Een dagje op stap met opa en/of oma, dat is toch een van de mooiste dingen die je met je opa en oma kunt doen. Samen herinneringen maken. Laat je kindje een dagje uit met opa en/of oma geven. Een dagje naar het museum, dierentuin, pretpark of een nachtje weg in een vakantiehuisje. En wat zullen opa en oma het fijn vinden om samen met hun kleinkind zulke prachtige herinneringen te maken.

Uit eten

Of geef opa en/of oma een cadeaubon voor een etentje, voor een high tea of voor een koffie met appeltaart. Samen met opa en oma uit eten is ook een mooie herinnering die je samen kunt maken. Geef opa en/of oma een etentje naar een pannenkoekenrestaurant, of ga samen met je opa en oma ergens wat drinken en taartje eten. Echt zo’n leuk en gezellig opa/oma en kleinkind uitje!

Heb jij nog tips voor leuke en originele verjaardagscadeaus voor opa en oma?

Lees ook: Veters strikken; zo leert je kind dat!

Related Articles