You are here: Home » Baby & Kids » En geboortekaartje kiezen? 9 tips

En geboortekaartje kiezen? 9 tips

door Marieke
Geboortekaartje kiezen

Vind je een geboortekaartje kiezen moeilijk? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Er zijn zo ontzettend veel lieve, schattige, stoere, originele, klassieke, unieke of aparte geboortekaartjes te vinden dat je ze vaak gewoon allemaal leuk vindt. En welke vind je nu echt het leukst voor je baby? Met deze 9 tips helpen wij jou graag een handje om sneller tot een keuze te komen!

Begin op tijd

Als je net zwanger bent dan is het verstandig om een checklist te maken met wat je allemaal moet doen, aanschaffen of regelen voordat de baby zich aandient. Gelukkig heb je daar zo’n 7 tot 8 maanden de tijd voor. Een van de dingen die je op de to-do-list moet zetten is het uitzoeken van een geboortekaartje. Onze tip is om daar op tijd mee te beginnen. Door je op tijd te oriënteren weet je een beetje wat er zoal verkrijgbaar is en kom je er al snel achter wat je mooi vindt en wat niet. Vind je een aantal mooie kaartjes? Sla dan de link op of voeg ze toe aan je verlanglijstje. Aan het begin van het derde trimester kun je dan daadwerkelijk een keuze maken en een proefdruk bestellen.

Welke tekst op geboortekaartje

Ook over de tekst moet je goed nadenken. Wat wil je precies op je kaartje hebben staan? Ben je inspiratieloos? Wellicht heb jij een kratje en bewaar je daarin de geboortekaartjes die jij van anderen ontvangen hebt. Bekijk deze gerust eens en houd de kaartjes die jou aanspreken apart.

Wat vind je zoal terug op een geboortekaartje?

  • Alle gegevens over de baby: denk aan de naam, de geboortedatum, de geboortetijd, het gewicht en de lengte van de baby.
  • Aanvullende gegevens zoals jullie adres, telefoonnummer, over kraambezoek of een babyborrel.
  • Een mooie quote, zin of gedichtje waarin je vertelt hoe blij jullie zijn met de geboorte van jullie zoon/dochter en eventueel broertje/zusje.

Maak een proefdruk

Heb je hét kaartje gevonden en weet je welke tekst erop moet komen? Bij veel webwinkels waar je een kaartje kunt bestellen kun je een proefdruk maken. Je weet pas echt of je het kaartje mooi vindt wanneer je het daadwerkelijk in handen hebt. En als je een kaartje in handen hebt, zie je ook de eventuele foutjes in de tekst veel beter. Natuurlijk weet je nog niet alle gegevens, zoals de naam, het gewicht en de datum. Laat deze velden niet leeg, maar vul gewoon iets in. Als je baby geboren is, hoef je alleen nog maar de specifieke gegevens aan te passen en kan de kaart snel besteld worden.

Check check dubbelcheck

Niets is zo vervelend als een spelfout of typefout in een geboortekaartje. Ook daarvoor is het van belang om een proefdruk te bestellen. Het is belangrijk dat jullie beiden de tekst een aantal keren doorlezen op eventuele fouten. Wat de een niet ziet, ziet de ander wel. Ben je niet goed in spelling en zie je foutjes niet zo snel? Probeer dan iemand te vinden die je in vertrouwen kunt nemen en die het kaartje voor jullie kan checken.

Thema geboortekaartje

We gaan nog even een paar stappen terug, naar het uitzoeken van een geboortekaartje. Het kan lastig zijn omdat er zoveel kaartjes zijn die leuk zijn. Het kan dan verstandig zijn om een stijl of een thema te kiezen; hip, stoer, lief, modern, kleurrijk, of juist niet kleurrijk. Ben je op zoek naar unieke geboortekaartjes of juist naar klassieke geboortekaartjes? Met hartjes, bloemen, sterren of dieren. Bedenk ook welke kleur je wilt; roze/blauw of wil je juist een andere kleur, bijvoorbeeld mintgroen.

Kom je er nog niet zo goed uit? Probeer dan eens het kaartje te koppelen aan het slaapkamertje. Welke kleur, thema, dieren of andere elementen komen in het slaapkamertje terug? Wellicht kun je daar een passend kaartje bij vinden.  

Formaat van het kaartje

Ook kun je een kaartje selecteren op het formaat. Je hebt vierkante kaartjes, kleine kaartjes of juist wat grotere, je hebt rechthoekige kaartjes in liggende variant of een staand model of wil je eigenlijk iets originelers? Het kan allemaal!

Verzamelen tijdig adressen

Met dit karweitje kun je niet vroeg genoeg beginnen: begin tijdig met het maken van een lijst met namen van degenen aan wie je een geboortekaartje wilt sturen en begin al tijdig met het verzamelen van adressen. Er kunnen best mensen zijn verhuisd van wie je het adres nog niet goed op orde hebt. Een ander handig idee is om deze namen en adressen in te voeren op de computer zodat je er eenvoudig etiketten van kunt afdrukken. Dat scheelt jou enorm veel enveloppen schrijven, een etiket plakken is genoeg.

Een tip over postzegels

Lees je in het nieuws dat per 1 januari het tarief van de postzegels weer omhoog gaat? Koop je postzegels dan nog even vóór 1 januari. Dat scheelt toch weer aan kosten.

Bestel extra kaartjes

Gefeliciteerd met je zoon of dochter! Nu is het moment dat jij je kaartjes echt kunt bestellen. Nog even de naam, datum en andere geboortegegevens aanpassen en je kunt al snel op de bestelknop klikken. Van tevoren heb je vast al uitgerekend hoeveel kaartjes je nodig hebt. Bestel er altijd een aantal meer. Het kan zomaar gebeuren dat je toch iemand vergeten bent op de lijst te zetten. Bovendien is het ook leuk om een paar kaartjes te bewaren voor je kindje zelf en ook voor de broertjes/zusjes!

Lees ook: Babykamer inrichten: hier moet je op letten
Lees ook: Een kruik voor je baby; zo gebruik je die veilig

Related Articles