You are here: Home » Baby & Kids » Gratis uitjes met kinderen; 8 tips

Gratis uitjes met kinderen; 8 tips

door Marieke
Gratis dagje uit

Een dagje uit met je gezin is superleuk en gezellig, maar vaak hangt daar ook een prijskaartje aan. Voor af en toe is dat prima, maar niet voor elke week. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten te ondernemen die gratis zijn, en waarmee je toch een leuk en gezellig uitje voor het hele gezin hebt. In dit artikel geven wij 8 tips voor een geslaagd en gratis dagje uit!

Vliegtuigen spotten

Voor het kind is het toch fantastisch om vliegtuigen van dichtbij zien op te stijgen en te landen! Niet alleen kinderen vinden het fantastisch om te zien, ook volwassenen voelen weer even het kind in zichzelf bovenkomen. Zoek een mooie plek uit, neem een picknickmand mee en je hebt een fantastisch dagje uit!

Ikea

Een indoorspeeltuin is beslist niet gratis, en bovendien mag je er vaak niet je eigen eten meenemen en moet je er in het restaurant nog je lunch kopen. En daarmee is een indoorspeeltuin uiteindelijk nog niet eens zo’n heel goedkoop uitje. Bij de Ikea is er ook een leuke plek voor kinderen om te spelen. En jij kunt ondertussen je heerlijk vermaken door rond te kijken en een gratis kop koffie te drinken in het restaurant (met je Ikea family card)! Na een poosje haal jij je kinderen op en trakteer ze nog even op een softijsje van 50 cent. Of ga lekker naar het restaurant en eet of drink daar even gezellig wat. Maar dan is het natuurlijk niet meer gratis.

Tuincentrum

Vooral in de maanden voor Kerst is een bezoek aan het tuincentrum een betoverend uitje. Maar ook de rest van het jaar is het tuincentrum prachtig om eens doorheen te lopen. Tuinkabouters, mooi ingerichte tafereeltjes, en vergeet ook de dieren niet die in een tuincentrum te koop zijn en die je vaak ook mag aaien.

Een (bos)wandeling maken

In Nederland zijn er diverse wandelingen (paaltjesroutes) te lopen die helemaal op kinderen zijn ingericht. Neem bijvoorbeeld een kabouterpad van het Staatsbosbeheer. Je loopt van kabouter naar kabouter en onderweg is er steeds een opdracht te vervullen. Hiermee is het maken van een handeling beslist niet saai en bovendien zeer leerzaam voor kinderen. Heerlijk de natuur in! Wie geniet daar nou niet van.

Kinderboerderij

Een bezoek aan de kinderboerderij doet het natuurlijk ook altijd goed! Cavia’s aaien, dieren voeren, een ritje op de pony rijden, vaak is het er allemaal mogelijk. Kijk voor je gaat eens op de websites van de kinderboerderijen in jouw buurt om te zien of er nog leuke activiteiten te doen zijn op dat moment. Vooral in schoolvakanties worden er op veel kinderboerderijen diverse activiteiten aangeboden.

Festivals en Open dagen

Vaak is er bij jou in de buurt meer te doen dan je zelf denkt. Het is daarbij wel belangrijk om je huis-aan-huis-bladen in de gaten te houden om zo de gratis uitjes te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan kom-in-de-kas-dagen, open boerderijdag, een open huis in het ziekenhuis, of een festival die in jouw dorp of stad wordt gehouden en leuk is voor kinderen. Als je dit allemaal in de gaten houdt dan zul je ontdekken dat je met enige regelmaat een ontzettend leuk dagje uit voor kinderen kunt vinden. Die nog gratis is ook!

Picknicken

Het is een feestje voor kinderen; picknicken. Zoek een leuke plek waar je naartoe wilt en neem een kleed en een goedgevulde picknickmand mee. Kinderen vinden het vaak ook fantastisch als ze worden betrokken bij het vullen van een picknickmand. Combineer een picknick met een bezoek aan een speeltuin, het vliegtuigen spotten, een boswandeling, of wat dan ook en je weet zeker dat je een zeer geslaagd dagje uit hebt!

Geocaching

Zoek eens op internet naar een geocacheroute bij jou in de buurt en loop deze geocacheroute eens samen met je gezin. Met een smartphone of kompas volg je de route en maak je de opdrachten. Veel kinderen zullen er veel plezier aan beleven, en bovendien is zo’n route lopen erg leerzaam. Kinderen ontwikkelen er hun richtingsgevoel mee!

Leestip: Je kinderen buiten laten spelen; 6 ideeën

Related Articles