You are here: Home » Baby & Kids » Plaswekker: zo werkt dat

Plaswekker: zo werkt dat

door danny
Plaswekker zo werkt dat

Plast jouw kind nog in bed? Zolang je kind jonger is dan 5 jaar is dat vrij normaal. Het is natuurlijk vervelend, maar je kind krijgt vanzelf zijn blaas beter onder controle. Is je kind echter 5 jaar en plast hij nog steeds regelmatig in bed? Dan is het tijd om uit te zoeken hoe je je kind hier goed mee kunt helpen. Een plaswekker kan dan een goede oplossing zijn.

Voor wie is de plaswekker bedoeld?

De plaswekker is bedoeld voor kinderen die ook na langere tijd nog in bed plassen. In veel gevallen slaapt het kind te diep en voelt het de plas niet aankomen. Soms wordt het kind meteen wakker in het natte bed, in andere gevallen merkt hij het pas later. De plaswekker zorgt ervoor dat je kind op tijd wakker wordt gemaakt, zodat hij op tijd naar de wc kan. Zo leert het kind dit ook zelf te doen zonder wekker.

Voor wie is de plaswekker bedoeld

Het verschil tussen een gewone wekker en een plaswekker

Veel ouders denken dat een plaswekker eigenlijk een gewone wekker is en dat je je kind één of twee keer midden in de nacht moet wekken om naar de wc te gaan. Een plaswekker is echt iets anders! Bij een plaswekker draagt je kind ondergoed met hele kleine sensoren. Deze sensoren zijn gevoelig voor vocht. Als de blaas van je kind vol raakt, zal er een klein beetje vocht in het ondergoed komen, nog vóórdat je kind echt gaat plassen. De plaswekker krijgt een seintje dat er vocht wordt gedetecteerd en zorgt dat je kind wakker wordt. Net op tijd om op de wc te kunnen plassen. Een goede plaswekker geeft ook de smartphone van de ouders een seintje, zodat zij hun kind ook kunnen helpen om wakker te worden en naar de wc te gaan.

Waarom werkt een plaswekker zo effectief?

Bij de meeste kinderen die de plaswekker proberen, zie je een duidelijke vooruitgang binnen 6-8 weken. In veel gevallen worden de kinderen snel nachtzindelijk, soms duurt het iets langer. Waarom werkt een plaswekker zo effectief? De grootste reden is het feit dat je kind wakker wordt gemaakt terwijl de blaas vol is. Je kind leert zo het gevoel ‘blaas vol’ te koppelen aan ‘wakker worden’. Na een tijdje heeft het lichaam dat door en zal je kind zelf wakker worden van een volle blaas. Bij de meeste andere tips en methoden om ’s nachts zindelijk te worden, wordt deze link niet gelegd. Maak jij bijvoorbeeld je kind elke nacht zelf wakker, dan leert je kind alleen maar dat hij zonder reden midden in de nacht wakker moet worden. De ene keer zal de blaas vol zijn en de andere keer niet, dus de connectie met een volle blaas wordt dan niet gemaakt.

Een plaswekker is een handig hulpmiddel om je kind te helpen om ’s nachts zindelijk te worden. Het is geen heiligmakend middel, maar het kan wel goed helpen als andere tips voor nachtzindelijkheid niet voldoende helpen. Is je kind ouder dan 6 jaar en plast hij zelfs met een plaswekker nog regelmatig in bed? Dan is het goed om eerst uit te zoeken of er een medische oorzaak is waarom je kind nog steeds in bed plast.

Related Articles