You are here: Home » Baby & Kids » Waarom een kindersmartwatch een goed idee is

Waarom een kindersmartwatch een goed idee is

door Marieke
Kindersmartwatch; een superhandige gadget voor jou en je kind

Het is een moeilijke stap voor veel ouders; je kind loslaten door het alleen buiten te laten spelen. Je bent bang dat je je kind uit het oog verliest, of dat hij ergens heen gaat waar hij helemaal nog niet naartoe mag en jij hem kwijt bent. Om van de ergste scenario’s nog maar niet te spreken die jij in je hoofd kan halen. Een kindersmartwatch is de oplossing. Met een kindersmartwatch kun jij precies in de gaten houden waar je kind zich begeeft en kun je hem eventueel ook bellen wanneer het nodig is. In dit artikel zetten we 4 redenen uiteen waarom een smartwatch voor je kind een goed idee is.

Je weet waar je kind is

De meeste smartwatches zijn voorzien van een GPS-functie. Voor veel ouders de belangrijkste reden om hun kind een smartwatch cadeau te doen. Jij installeert een bijhorende app op jouw telefoon en je kunt precies in de gaten houden waar je kind uithangt als je hij buiten speelt terwijl jij binnen zit. Bij veel smartwatches kun je ook een veilige zone instellen, een gebied waarin je kind vrij mag rondlopen. Als je kind buiten dit gebied komt, dan krijg jij een seintje op je telefoon. Ideaal. Zo kun jij precies je kindje in de gaten houden en geef je hem meer vrijheid, maar wel binnen de gestelde grenzen.

Bewegen wordt ermee aangemoedigd

Zit je zoon of dochter veel voor de tv of is het niet van zijn telefoon of gamecomputer vandaan te slaan? Geef hem dan een smartwatch. Met een smartwatch wordt bewegen aangemoedigd. Je kunt het aantal stappen instellen dat je kind per dag gezet moet hebben. Kinderen zullen voor het (haalbare) doel gaan en zo veel mogelijk buiten willen zijn om het doel te halen. Wanneer het doel behaald is, kun je een beloning ontvangen op de smartwatch, bijvoorbeeld in de vorm van virtuele munten. Op de bijbehorende app op jouw telefoon kun je precies de activiteiten van je kind bijhouden. Zo weet je ook wanneer je je kind nog even extra naar buiten moet sturen. En natuurlijk is het niet erg als je kind het doel eens een keer niet haalt op bijvoorbeeld een zeer drukke, of een regenachtige dag.

Je kunt je kind bellen wanneer het nodig is

Moet je kind thuiskomen om te eten? Of is het tijd om naar bed te gaan? Je kunt je kind via een smartwatch makkelijk naar binnen roepen wanneer het tijd is. Zo hoef jij niet steeds weer op je fiets te stappen en de hele buurt rond te rijden op zoek naar je kind. Als de kindersmartwatch een simkaart bevat, kan kun jij je kind bellen. Vaak is het zo dat jij alleen je kind kan bellen, maar niet andersom. Veel kinderhorloges zijn wel voorzien van een SOS-knop. Als er nood is, belt het horloge met één druk op de knop naar één of meerdere ingestelde nummers, net zolang tot er iemand opneemt.

Leuk en stoer

Zeg nu zelf, een leuke smartwatch aan de pols van je kind staat ontzettend stoer. Bovendien is het een horloge niet alleen handig voor jou, maar ook nog eens voor je kind. Veel smartwatches zijn voorzien van leuke spelletjes waarmee je kindje zich kan vermaken. Zo kun je je kind een spelletje laten doen, of even met de horloge laten spelen wanneer hij het doel van de stappenteller behaald heeft. Een leuke beloning.

Lees ook: Xiaomi smartwatch: dit zijn de voordelen

Related Articles